Yeni Şafak yazarı: Ekrem İmamoğlu'ndan çok fevri ve siyasette dengeleri değiştirecek hamleler gelebilir

Yeni Şafak yazarı: Ekrem İmamoğlu'ndan çok fevri ve siyasette dengeleri değiştirecek hamleler gelebilir

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, 6’lı masa ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu bugünkü yazısında cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ibrenin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na döndüğünü savundu. Çelik, “İmamoğlu'ndan çok fevri ve siyasette dengeleri değiştirecek hamleler gelebilir” dedi. 

HDP’in 6’lı masanın adayının kim olacağı veya olmayacağı tartışmalarında kilit partisi konumunda olduğunu yazan Çelik, “Altılı masanın ilk tur görüşmelerinden geriye; Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendini aday ilan ettirmesi, İmamoğlu’nun masaya arz-ı endam etmesi ve İyi Parti’nin Mansur Yavaş kartından başka siyasi gündem kalmadı” görüşünü dile getirdi. 

Çelik, adaylık konusunda en avantajlı ve güçlü ismin CHP lideri Kılıçdaroğlu olduğunu belirterek, “Kendisini sırayla tüm CHP’li kurmaylarına aday ilan ettirdi. Strateji ekibi kurdu. Çektiği videolarla “devletten bana bilgi akıyor” görüntüsü verdi, güçlü lider rolünü oynadı. Tam, 'artık aday ilan edilecek' deniliyordu, Akşener'in gizli vetosuna takıldı” diye yazdı. 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemediğini, İyi Parti teşkilatının da ABB Başkanı Mansur Yavaş için hem kamuoyu oluşturuyor hem de baskı yaptığını savunan Çelik şöyle devam etti:

"Buna karşılık kilit parti HDP, Mansur Yavaş ismini duymak bile istemiyor. En son Demirtaş hapisten açıklama yollayarak ‘Ülkenin sorunları hakkında henüz tek kelime etmemiş kişilerin suskunluklarının bazı anketlerde bir parça yüksek çıkması kimseyi yanıltmasın’ dedi.

Kılıçdaroğlu ise ‘Aday benim. Bana mecbursunuz. Biri artık ilan etsin’ rahatlığında. Kemal Bey HDP’nin tavrından da güç alıyor. Mansur Yavaş'ın ağzını bıçak açmıyor. Elindeki tek siyasi argümanı hakkıyla kullanıyor.

Geriye Ekrem İmamoğlu kalıyor. O da görüldüğü gibi Akşener’in yedek kartı olarak çalışıyor ve son günlerde temposunu artırdı. Demirtaş’ın Yavaş ismine net çizik atmasıyla, ibre kendisine dönmüş görünüyor. İmamoğlu'ndan çok fevri ve siyasette dengeleri değiştirecek hamleler gelebilir. 

Eylül bitiyor, ekim kapıda. Altılı masada işler hayli karışık.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın