Yeni Şafak yazarı: Ekşi Sözlük bir daha açılacak mı bilmiyoruz; soruşturma ikiye ayrılmalı

Yeni Şafak yazarı: Ekşi Sözlük bir daha açılacak mı bilmiyoruz; soruşturma ikiye ayrılmalı

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) erişim engeli getirdiği Ekşi Sözlük’le ilgili, “Bir daha açılacak mı bilmiyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; soruşturma deprem öncesi ve deprem süreci yayınları olarak ikiye ayrılmalı” dedi.

Ekşi Sözlük’ün siber dezenformasyon saldırısı merkezlerinden biri olarak görülmesi gerektiğini savunan Çelik, “Ekşi Sözlük deprem sürecinde yayınladığı içeriklerle yine tartışılan platform oldu ve BTK tarafından erişime kapatıldı. Hem Ekşi Sözlük cephesinin hem de devletin geç kaldığını düşünüyorum. Ekşi Sözlük yönetimi eğer isteseydi platform dezenformasyon yuvasına dönüşmezdi” görüşünü dile getirdi.

Ekşi Sözlük’ün bir zamanlar kaliteli bir mecra olduğunu ve gündeme dair arşiv vazifesi gördüğünü ifade eden Çelik,  Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurt dışından Türkiye’yi hedef alan bot ağlarla işbirliği yaparcasına siteden de saldırıya geçildiğini öne sürdü.

Ekşi Sözlük’ün depremlerin ardından fikir özgürlüğü’ kalkanının arkasına sığınarak sayısız yalan ve iftirayı teyit etmeden yayınladığını savunan Çelik, şöyle devam etti:

“Ekşi Sözlük şimdi bir soruşturma geçiriyor. Nereye kadar gidilecek, Ekşi bir daha açılacak mı bilmiyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; soruşturma deprem öncesi ve deprem süreci yayınları olarak ikiye ayrılmalı. Çünkü yazılanlar çizilenler hiç normal değildi. Deprem sürecindeki dezenformasyon yayınlarının yurt dışı ayağı ve ‘yabancı istihbarat örgütleri’ boyutu olabileceği de göz önünde bulundurulmalı.

Bakalım önümüzdeki günlerde neler göreceğiz?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 

TIKLAYIN | Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi

TIKLAYIN - Ekşi Sözlük: Yoğun çabaya rağmen erişim engelinin sebebine dair bilgi edinemedik!

TIKLAYIN| Ekşi Sözlük'e erişim engeli sosyal medyanın gündeminde: "Sözlüğün kapatılması utanç, eyvallah çekersem belki bana dokunmazlar diye düşünmek saflıktır"

TIKLAYIN - Prof. Dr. Yaman Akdeniz’den Ekşi Sözlük yorumu: BTK’dan ‘istersem kapatırım’ hamlesi bu, seçim sürecinde daha çok platform engellenecek