Yeni Şafak yazarı Kaplan'dan sosyal konut yorumu: Ekonomik kriz çok etkili olsa da bu ülkenin en yakıcı sorunu bina sorunu değil

Yeni Şafak yazarı Kaplan'dan sosyal konut yorumu: Ekonomik kriz çok etkili olsa da bu ülkenin en yakıcı sorunu bina sorunu değil

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 gün önce açıkladığı sosyal konut projesine değinerek “Ekonomik kriz çok etkili olsa da bu ülkenin en yakıcı sorunu bina sorunu değil, insan ve beyin sorunu” dedi. 

Türkiye’nin yapay gündemlerle boğuştuğunu yazan Kaplan, “Ekonomik krizden geçiyoruz ama pes etmiyoruz… Cumhurbaşkanı Erdoğan, muazzam bir konut devrimine imza attı. Umarım bu konutlar, ev almayı imkânsızlaştıran rant sektörüne büyük darbe vurur da toplum rahat nefes almaya başlar…” düşüncesini dile getirdi.

“Ekonomik kriz çok etkili olsa da bu ülkenin en yakıcı sorunu bina sorunu değil, insan ve beyin sorunu” diyen Kaplan şöyle devam etti:

“Cemaatler, STK’lar hep binaya yatırım yaptılar ve ülkenin yoksul çocuklarına kol kanat gerdiler elbette ki.

Yurt, barınak sorununu biz bir şekilde hallederiz. Ama bizim öncelikli olarak şehir inşa edecek, o binaları, yurtları, konutları bizim mimarimizden, insan yüzlü, güneşin ışığını, tabiatın nimetlerini bile adil bir şekilde paylaştıran bizim adalet, hakikat ve merhamet ilkeleri üzerinden hayata çeki düzen veren medeniyetimizden beslenerek inşa edecek parlak nesillere, öncü kuşaklara ihtiyacımız var.

Artık binadan önce insan yetiştirmek ve beyine odaklanmak zorundayız. Yoksa istiklalimizi koruyamaz, istikbalimize emin adımlarla koşamayız.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın