Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan: Her türlü sınırın doğru hesaplandığı, doğru bir rakam bence 8 bin 500 TL

Yeni Şafak yazarı Kılıçarslan: Her türlü sınırın doğru hesaplandığı, doğru bir rakam bence 8 bin 500 TL

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Cins dergisinin çalışanlarının maaşlarında yapacağı güncelleme için “nefesini tutarak dinlediğini” belirttiği, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 bin 500 TL olarak açıkladığı asgari ücret tutarı için, “her türlü sınırın doğru hesaplandığı, doğru bir rakam” dedi.

Kılıçarslan, "Burada bir virgül. Aklınıza gelmiştir belki. Diyebilirsiniz ki, ‘İsmail Bey, siz çalışanlarınıza asgari ücret mi veriyorsunuz?’ Tabii ki hayır. Bizim işletmemizde asgari ücret alan hiçbir arkadaşımız yok. Fakat işletmemizin 'norm maaşları', bütünüyle asgari ücrete çıpalı. 1-2 asgari ücretten asgari ücretin 2-3 katına kadar bir maaş skalası ile sürdürüyoruz varlığımızı. Ve o kadar önemliydi ki bizim açımızdan Erdoğan’ın 8 bin 500 TL’den daha yüksek bir asgari ücret açıklamaması. Niye biliyor musunuz? Çünkü hiçbir arkadaşımızın, hele Türkiye’nin mevcut ekonomik şartları göz önüne alındığında, çalıştığı işten olmasına gönlümüz razı olmaz da ondan. Değişmez kaidedir: Sürdüremezsen küçülürsün” ifadelerini kullandı.

Kılıçarslan, “Görülüyor ki Türkiye, seçim sathı mahalline nispeten rahatlamış bir ekonomik düzlemle girecek. Hem istihdam dengesi çok zorlanmayacak hem ‘dar gelirli’ diye tesmiye edilen sosyolojik grup nispi de olsa bir rahatlama yaşayacak hem de üretim dengemiz hedefinden şaşmayacak. Yanlış anlaşılmasın. ‘Çok rahat bir yıl olacak’ demiyorum. Böyle bir öngörüm yok. Aksine, epeyce zorlanacağız belki de. Fakat hayatta ve ayakta kalacağımız, göstergelerin düzeldiği bir yıl beklememek için elimizde bir gerekçemiz yok” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.