'Yenikapı ruhu'ndan 15 Temmuz'a, Suriye'den AB'ye; işte Erdoğan'ın Meclis açılış konuşması

'Yenikapı ruhu'ndan 15 Temmuz'a, Suriye'den AB'ye; işte Erdoğan'ın Meclis açılış konuşması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TSK'daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimiyle ilgili olarak "Her kim ki amasız, fakatsız, 'darbe' demekte zorlanıyorsa o da darbenin bir parçasıdır" dedi. Türkiye'nin tam üyelik için 53 yıldır Avrupa Birliği (AB) ile müzakere yürüttüğünü hatırlatan Erdoğan "Bizim insan haklarıyla, demokrasiyle, hukukun üstünlüğüyle hiçbir sorunumuz yoktur. Biz bunları AB için değil, kendi vatandaşımız istiyor diye hayata geçiriyoruz, geçireceğiz. AB Türkiye'yi tam üye yapacaksa önünde hiçbir engel bulunmuyor, akıl dışı bahanelerle bizi oyalayacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Artık bu oyunun sona geldik, bunu biliyorlar. Kurnazlık yapmasınlar" dedi.

ABD yönetiminde "çok başlılığın" hakim olduğunu savunan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Cerablus'a yönelik havadan ve karadan düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"ABD yönetiminin bir kısmı Suriye ve Irak'ta YPG ile ortak çalışma yürütürken bir kısmı da bize yakın politikalar izlemeye çalışıyor. Başkanlık seçiminden kaynaklanan bu sorunun bize zarar vermemesi için gayret göstermeye devam edeceğiz. ABD'nin 11 Eylül saldırısında ölen neredeyse üç bin kişinin yakınlarının Suudi yetkililere dava açabilmesini sağlayan bir yasal düzenlemeyi kabul etmesi talihsizliktir. Bu yanlıştan bir an önce geri dönülmelidir."