Yıldırım: Bunları pazartesiden sonra konuşalım

Yıldırım: Bunları pazartesiden sonra konuşalım

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Perpa İş Merkezi'ni ziyaret etti. Binanın bakımsız kaldığını söyleyen Yıldırım, "Genel olarak, merkezin elden geçme işi var. Bunları pazartesinden sonra konuşalım. Oturup konuşacağız, ne yapılması gerekiyorsa." dedi. 

Yıldırım, “Perpa, Bedrettin Dalan zamanında yapılan çok büyük bir ticaret merkezi. İstanbul’un ekonomisini ayakta tutan yer Perpa’dır. Perpa’daki trafiğe bakarsanız ekonominin ne durumda olduğunu görürsünüz. Yapıldığı tarihten bu yana gelip gittiğim bir yer. Fakat dışarıdan baktım, görüntüsü hoşuma gitmedi. Bakıma ihtiyacımız var.” ifadesini kullandı. 

“Dış cephe sözü alabilir miyiz başkanım” diyen vatandaşa Yıldırım, “Önce biz söz alalım da” yanıtını verdi.  Bir vatandaş da Yıldırım’a “Başkanım hiç espri yapmıyorsunuz, alıştık ekranda bir donuksunuz” dedi. Yıldırım, “Bu uyarınıza dikkat edeceğim bundan sonra” karşılığını verdi.

Ülkenin büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunu söyleyen Yıldırım, “S-400 alacağız, ülkemizi savunacağız kardeşim diyorsunuz, tehditler var; füzeler, roketler gönderiyorlar. Kilis’te Hatay’da atılan roketlerle insanlar hayatını kaybetti. Savunmamızı yapacağız diyoruz. Siz verin, vermiyor. Ne yapacağız boyun mu eğeceğiz? Doğu Akdeniz’de Kıbrıs’ta petrol arayamazsınız. Diğerleri nasıl arıyor? Siz efendim Afrin’de operasyon yapamazsınız. Siz Kuzey Irak’ta, Suriye’nin kuzeyindeki terör kuşağını ortadan kaldıramazsınız. Bize böyle işler sökmez.  Bu milletin bir özelliği var. İstiklal, bağımsızlık bizim karakterimizdir.” Dedi.

Yıldırım, Türkiye’nin dünyada alt yapı gelişmişliği bakımından 9. Sırada olduğunu söyledi. Yıldırım, “Ne bakımdan, yollar, havalimanları, deniz taşımacılığı, internet… Kolay değil. Ama başardık. Çalışırsan kazanırsın. Ülkeyi doğudan-batıya; kuzeyden, güneye yollarla böldü” diye konuştu.

ABD’li bir bakanla anısını anlatan Yıldırım,  “Bir gün yurt dışı toplantısındayım. 2000 kilometre bölünmüş yol yapıyoruz deyince Amerikalı bakan ‘Sayın Bakan sıfır hatası var, galiba 200 demek istediniz.’ dedi.  Ne söylediğimi biliyorum. Bakana dedim ki bak zor olan hemen yapılır, imkânsız biraz zaman alır.” ifadesini kullandı.