YKS ne zaman yapılacak? YKS başvuru tarihleri

YKS ne zaman yapılacak? YKS başvuru tarihleri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvuru ve sınav tarihi, gündemde yer aldı. Kahramanmaraş merkezleri depremler sonrasında Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12. sınıf ikinci dönem konularının üniversite sınavına dahil edilmeyeceği açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından 2023 AYT, TYT, YDT üniversite sınavı başvuru tarihleri merak edildi. YKS başvuru tarihleri netlik kazanmasıyla birlikte YKS konusu gündem oldu. Peki, YKS ne zaman yapılacak? İşte, ÖSYM ile YKS 2023 başvuru tarihleri ve başvuru kılavuzu hakkında merak edilen güncel bilgiler:

2023 YKS başvuruları ne zaman?

2023 YKS 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.

YKS ertelenecek mi?

YKS'nin ertelenmesine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı; ancak deprem nedeniyle söz konusu sınavın ertelenme ihtimali gündemde bulunuyor. 

YKS ne zaman yapılacak?

ÖSYM'nin yayımladığı sınav takvimine göre, 17-18 Haziran'daki YKS oturumları için başvurular, bugünden itibaren yapılacak.

YKS 2. dönem konuları dahil değil

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır" ifadelerini kullandı.