Yozgat'ta doğalgaz hattı zarar gördü, kente gaz akışı kesildi

Yozgat'ta doğal gaz hattı zarar görünce kente gaz akışı durduruldu.

Yozgat'ta şebeke suyu isale hattı yenileme çalışması sırasında iş makinesinin doğal gaz hattına zarar vermesi sonucu, kente gaz akışı durduruldu.

Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi'nde çalışma yapılırken iş makinesi doğal gaz ana hattına zarar verdi. Doğal gaz dağıtım şirketine haber verilmesi üzerine, gaz akışı kesildi. Arızanın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Arızanın olduğu alanda incelemede bulunan Vali Ziya Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat halkına "geçmiş olsun" temennisini iletti ve, "Şu an hastanelerimize, cezaevine, sağlık ocaklarına ve fırınlara gaz verildi ve vermeye devam ediyoruz " ifadelerini kullandı.

"Gaz regülatörlerinin kontrol edilmesi gerekiyor"

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de evlere doğal gaz verme çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, "Doğal gaz, elektrik ve su gibi olmuyor. Konut girişlerindeki gaz regülatörlerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Doğal gaz dağıtım şirketi personeli tüm regülatörleri kontrol edecek. Ondan sonra evlere gaz verilecek" dedi.

Gazı kesilen vatandaşlar mutfak tüplerini doldurtmak için tüpçülere akın etti. Tüpçü Yahya Karaca, satışlarının arttığını belirterek, "Doğal gaz olduğu için rutin satışımız vardı, fazla stok yapmamıştık. Gaz kesilince talep çoğaldı, elimizdeki mevcudu değerlendiriyoruz"  diye konuştu.(AA)