YSK'nın iptal kararının ardından yapılan ankette hangi aday yüzde kaç oy alıyor?

YSK'nın iptal kararının ardından yapılan ankette hangi aday yüzde kaç oy alıyor?
 
Optimar Araştırma'nın Başkanı Hilmi Daşdemir, AKP'nin başvurusuyla YSK tarafından iptal edilen ve tekrarı 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dair yaptıkları ankete dair detayları paylaştı. Daşdemir'e göre anketlerde 4 puanlık bir fark var. CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 52 oy aldığını söyleyen Daşdemir, buna karşılık AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın oyunun yüzde 48 olduğunu öne sürdü. 
 
Daşdemir, dün Habertürk TV canlı yayınında 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair değerlendirmelerde bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan gerekçeli karardan önce söz konusu araştırmayı yaptıklarını belirten Daşdemir, yarışın başa baş gittiğini söyledi.

"İmamoğlu 52, Yıldırım 48'e gelmiş durumda" diyen Daşdemir, aradaki farkın daha önce yapılan bir araştırmaya göre düştüğünü söyledi.

Daşdemir, YSK kararı sonrası yeni bir araştırmaya başladıklarını belirterek "YSK'nın gerekçeli kararı da belli oranda etkilemiştir" dedi.