Zeytin Dalı Harekâtı'nda 10'uncu gün | TSK: 597 terör örgütü mensubu etkisiz hâle getirildi

Zeytin Dalı Harekâtı'nda 10'uncu gün | TSK: 597 terör örgütü mensubu etkisiz hâle getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı onuncu gününe girdi. TSK güçleri, Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk gününde bir bölümünde kontrol sağlanan Afrin’deki stratejik öneme sahip Burseya Dağı’nda kontrolü sağladı. TSK, harekâtta "597 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini” bildirildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında çıkan çatışmada iki askerin şehit olduğunu, 11 askerin de yaralandığını açıkladı. Çatışmada ayrıca iki ÖSO mensubu da hayatını kaybetti.  Zeytin Dalı Harekâtı'nın başından bu yana şehit olan askerlerin sayısı 5'e yükselirken, 15 ÖSO militanı da hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise şehit olan asker sayısının 7 olduğunu açıkladı.  

Yeni Şafak'ın haberine göre başta Raco, Cinderes ve Şeyh Hadid olmak üzere PKK - YPG işgalindeki dağlık kesimini temizleyen TSK ve ÖSO unsurları, 'şehir savaşı’ niteliğinde olacak harekâtı bugün başlatması bekleniyor.

Ali Bekki köyü ve 740 numaralı tepeyi önceki gün ele geçiren güvenlik güçleri, kritik Raco beldesini her yandan kuşattı. Raco’nun ardından sırada Cinderes ve Şeyh Hadid beldeleri var.