25 Kasım yürüyüşü öncesi polis ekipleri Gezi Parkı'nda toplantı yaptı; Kaymakamlık ve Valilik eylemlere yasak getirdi
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

25 Kasım yürüyüşü öncesi polis ekipleri Gezi Parkı'nda toplantı yaptı; Kaymakamlık ve Valilik eylemlere yasak getirdi

T24 Video Haber

İstanbul Taksim’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bu akşam yapılması planlanan eylem öncesi polis ekipleri Gezi Parkı'nda koordinasyon toplantısı yaptı. 2 polis grubunun da Taksim Meydanı'ndan İstiklal Caddesi yönüne doğru ilerlemesi cep telefonu kamerasına yansıdı. Kaymakamlık ve İstanbul Valiliği de ulaşıma engelleme getirdi.

İstanbul 25 Kasım Kadın Platformu, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Taksim Tünel’de olacaklarını duyurdu. Ardından Beyoğlu Kaymakamlığı, 25 Kasım Kadın Platformu'nun çağrısıyla Taksim Tünel’de yapılacak 25 Kasım eylemini yasakladığını açıkladı.

Eylem öncesi Taksim Meydan'a ve Sıraselviler Caddesi'ne polis barikatları kurulurken, Gezi Parkı'nda polisler koordinasyon toplantısı yaptı. O sırada iki grup polis İstiklal Caddesi'ne doğru ilerledi. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve bu noktalara bağlanan tüm sokak ve caddeler polis bariyerleri ile kapatıldı.

"Akşama LGBTİ+ toplantısı var"

Bir vatandaş, polise İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda polis bariyerlerinin neden kurulduğunu sorduğunu belirtti. Vatandaş, polisin bu soruya "Akşama LGBTİ+ toplantısı var" dediğini öne sürdü.  Polisin "Taksim esnafına da LGBTİ+ nedeniyle kapatıldı" denildiği bilgisi verildi. 

Fotoğraf: Taksim Meydan

Ulaşıma engelleme

Kaymakamlığın ardından İstanbul Valiliği de ulaşıma engelleme getirdi. Bugün saat: 15.00’dan sonra Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş füniküler hattı ulaşıma kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de, İstanbul Valiliği kararıyla 15.00'dan itibaren İstanbul metrosunun Şişhane ve Taksim istasyonlarında araçların durmayacağını duyurdu.

İBB sosyal medya hesabından yaptığı açıklama, "İstanbul Valiliği kararı gereği saat 15.00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Şişhane ve Taksim istasyonlarımızda araçlarımız durmayacaktır" dedi.

TIKLAYIN | Bombalı terör saldırısının ardından İstanbul Valiliği’nden İstiklal Caddesi kararları

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar