Adana'da bir çocuk enkaz altından çıkarıldı: O anlar kamerada
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Adana'da bir çocuk enkaz altından çıkarıldı: O anlar kamerada

7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Adana Yurt Mahallesinde depremde yıkılan binanın enkazından bir çocuk yaralı olarak çıkarıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli, 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor. Uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdiye kadar en büyüğü 6.6 olan 22 artçı deprem oldu" bilgisini verdi. AFAD, saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

Pek çok ilden deprem bölgelerine personel ve erzak yardımı yola çıktı. AFAD, vatandaşları deprem sonrası cep telefonlarıyla iletişime dair, "Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının" diye uyardı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan da vatandaşlar yolları boş bırakması, telefonları meşgul etmemesi, hasarlı evlere girilmemesi konusunda uyarılırdı. Deprem bölgesine kan sevkiyatı yaptıklarını açıklayan Kızılay ise vatandaşlara kan bağışı yapma çağrısında bulundu. 

TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem | Uluslararası yardım çağrısı yapıldı!

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar