AKP'li Şerif Aydın'dan torbada cenaze teslim edilmesine tepki: Ne olursa olsun insani olarak doğru değil
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

AKP'li Şerif Aydın'dan torbada cenaze teslim edilmesine tepki: Ne olursa olsun insani olarak doğru değil

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, oğlunun kemikleri bir torbada teslim edilen babayla ilgili; “Bir babaya bunun yaşatılmış olması, oğlu terörist de olsa, ne olursa olsun insani olarak doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı geleneksel aylık genel gündem değerlendirmesi için gazetecilerle bir araya geldi. AKP'li Aydın, Sur’da 7 yıl önce hendek olaylarında hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemiklerinin bir torba içerisinde babasına teslim edilmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Aydın, şöyle konuştu:

"Bir babaya bunun yaşatılmış olması doğru değil"

“Adli tatil içerisinde adliyeler kapalıyken, görevli hakim ve savcıların haberi olmadan yapılan yanlış bir uygulamayla karşı karşıyayız. Bu kemikler yaklaşık 1 yıldır bulunmuş, tespit edilmiş ve Diyarbakır Adliyesi’nde sahibi kimdir diye araştırması yapılan bir ölüye aitti. Bir yıl süren DNA testleri neticesinde öldürülen teröristin kemikleri olduğu belirlenmiş oldu. Adliyedeki görevli hakim ve savcının olmadığı bir anda, görevli bir memur tarafından babaya teslim edilmiş. Bir babaya bunun yaşatılmış olması, oğlu terörist de olsa ne olursa olsun insani olarak doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Lakin bunun üzerinden kalkıp sebep aramaya, sanki bilerek ve isteyerek yapılmış gibi yansıtmak doğru değil.

"Üzülmeyenin insanlığından şüphe etmesi gerekir"

Son kertede bu cenaze teslim edilirken hem usule aykırı, hem de insan olarak herkesi rahatsız edebilecek bir görüntü ortaya koyulmuş, bunun arkasında bir art niyet aramaya gerek yok. Kürtlerin kemikleri şu veya bu şekilde teslim ediliyor deme cüretini göstermeye de gerek yoktur. Bir insan olarak herkes üzülür. Üzülmeyenin insanlığından şüphe etmesi gerekir. Böyle düşünüyorum” (Rudaw)

TIKLAYIN | Diyarbakır Sur'da sokağa çıkma yasakları sırasında ölen Hakan Aslan’ın kemikleri 7 yıl sonra torbada teslim edildi

TIKLAYIN | Sokağa çıkma yasakları sırasında ölen oğlunun kemiklerini 7 yıl sonra torbada teslim alan baba konuştu: En büyük acıyı ‘Al oğlunun cenazesi’ dediklerinde yaşadık

 

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar