Akşener'in kürsüye çıkardığı maden işçisi: Bütün bu yaşananlar Amasra üretim havzasını sadece özel şirkete devretmek için mi?
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Akşener'in kürsüye çıkardığı maden işçisi: Bütün bu yaşananlar Amasra üretim havzasını sadece özel şirkete devretmek için mi?

T24 Video

Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kürsüye emekli madenci Cengiz Yaşar Alpan’ı çıkarttı. Emekli madenci Alpan, havzanın sorunlarının zaman kaybetmeden ele alınması ve çözüm yollarının açıklanmasının kamuoyu vicdanını rahatlatacağını belirtti.

Partililere seslenen Alpan, Bartın’da yaşanan maden faciasına ilişkin konuştu. Alpan, “Ne kadar tedbir alırsanız alın, ne kadar iş güvenliği koşullarını sağlarsanız sağlayın dar alana sıkıştırılmış bir yerden üretim bekleyemezsiniz. Beklerseniz tahmin edemediğiniz, ön göremediğiniz sonuçlarla karşılaşırsınız” dedi.

Amasra Maden Ocağı’nın yetersiz çalışma şartları altında rezervlerini tükettiğini belirten Alpan, “Bu bilindiği halde üretim yerinin -400 rödevans sahası ve deniz seviyesi üstündeki bir rödevans sahası bir firmaya verilmiş, arada kalan dar alanda Amasra Taş Kömür İşletme Müessesi üretim yapmaya zorlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Emekli madenci Alpan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde;

“Böyle bir dar alanda üretim yapılması mümkün değil. Aklıma gelen şu oluyor, bizi bu kadar çok sıkıştırmaları bu Amasra üretim havzasını sadece özel şirkete devretmek için mi? Soruyorum bunu kendi kendime. Ateş düştüğü yeri yaktı. Bundan sonra canlarımızın gitmesini istemiyorsak sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyu samimiyetle ele alması gerekiyor. Kaza sonrasındaki adli süreç, sorumluları ortaya çıkaracaktır. Ama bundan sonra böylesine kazaların olmaması için havzanın tüm problemlerinin çözülmesi gerekiyor. Bu konuda uzman, liyakatli meslek insanları, akademisyenlerimiz var. Havzanın sorunlarının zaman kaybetmeden ele alınması ve çözüm yollarının açıklanması kamuoyu vicdanını rahatlatacaktır.”

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Gündem

İyi Parti'de istifa

Öne Çıkan Videolar