Ankara’dan yabancı seçim gözlemcilerine yeşil ışık

Ankara’dan yabancı seçim gözlemcilerine yeşil ışık

Ankara, 14 Mayıs seçimleri için yabancı seçim gözlemcilerine yeşil ışık yaktı. T24 Dış Politika Analisti Barçın Yinanç’ın edindiği bilgiye göre Türkiye Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ile AGİT’e resmen davet gönderdi.

T24'e konuşan kaynaklar, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) 14 Mayıs'ta yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerini izlemesi için Türkiye'nin gözlemci davet ettiğini doğruladı.

AKPM kaynakları, Türkiye'ye gönderilecek gözlemci heyetinin 50 AKPM üyesinden oluşacağını ve onlara Frank Schwabe'nin liderlik edeceğini bildirdi. 

14 Mayıs seçimleri AGİT'in Türkiye'de takip ettiği 8. seçim olacak.

AGİT Parlamenterler Asamblesi (AGİT-PA) ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini 350 kişilik bir heyetle izlemişti. Heyet raporunda, gözlemcilerin not ettiği bazı düzensizliklerin seçimlerdeki asıl sonucu etkileyecek düzeyde olmadığı belirtilmişti.

AGİT ve AKPM gözlemcilerinin Ankara tarafından davet edildiğini 'Dış Politika ile İçli Dışlı' programında aktaran Yinanç, T24 Dış Politika Editörü M. Kaan Kurtuluş'la birlikte yorumladı.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar