Antalya'da 2 bin 600 metre uzunluğundaki halk plajına turistik tesisler nedeniyle karadan giriş yapılamıyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Antalya'da 2 bin 600 metre uzunluğundaki halk plajına turistik tesisler nedeniyle karadan giriş yapılamıyor

Antalya Serik’teki Kadriye’de, vatandaşlar; yaklaşık 2 bin 600 metre uzunluğundaki halk plajına turistik tesisler nedeniyle karadan ulaşamıyor. Halk plajında sadece denizden veya havadan ulaşılabiliyor. Serik Belediyesi İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Karacan “Serik Belediye Başkanı da olsa vekil de olsa giremeyecek” dedi.  

Antalya’nın Serik ilçesinde, geçtiğimiz yıl; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ve AKP’li vekillerin de adının karıştığı “500 bin liralık rüşvet” iddiası gündeme gelmişti. Antalya Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un katıldığı bir toplantıda Kadriye ve Belek halk plajlarıyla ilgili sorunu gündeme getirdiğini ve bakanların kendisine “İşletme sahiplerinden 500 bin lira alındı” dediğini açıklamıştı.

Serik Belediyesi İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Karacan, ilçede bir plaj sorununun daha yaşandığını açıkladı. Karacan, Kadriye’de yaklaşık 2 bin 600 metre uzunluğundaki halk plajına oteller yüzünden halkın kara yoluyla ulaşamadığını açıkladı. Karacan, plaja giden yolun üstündeki arazilerin çevredeki oteller tarafından alınıp golf sahası yapıldığı ve plaja giden yolun da kapatıldığını söyledi. Karacan’ın anlatımına göre plaja giden alternatif yolda çay olduğu için de karadan geçişin imkânı yok ve buraya gitmek isteyen yurttaşlar sadece plaja deniz ve havayoluyla plaja ulaşabiliyor.

Karacan, şunları söyledi: “Kamu yararını düşünen bir Turizm Bakanı gidecek kamulaştıracak. Çözüm, proje üretecek. Giremiyoruz, denize giremiyoruz. Bizim iki yıldan beri kavgasını yürüttüğümüz Kadriye ve Belek beach'lar 500 500. Toplam bin metre.”

“3-5 holdingin Turizm Bakanı olmamalı, halkın bakanı olmalı”

Turizm Bakanı Ersoy’a “3-5 holdingin Turizm Bakanı olmamalı, halkın bakanı olmalı” diyen Karacan, vatandaşların sahile gitmek için dereyi tekneyle geçmek zorunda kaldığına dikkat çekerek, “Serik Belediye Başkanı da AKP’li, Turizm Bakanı da AKP’li. Kardeşim çözüm bu işi. Sahil halkındır” dedi. Karacan, otellerin Serik Belediyesi’nin 47 dönüm arazisini de kullandığını ileri sürerek, “47 dönüm belediyenin park alanı var. Ama belediye giremiyor” dedi.

“Serik Belediye Başkanı da olsa, vekil de olsa giremeyecek”

Karacan yurttaşların sahile gidebilmek için geçmek zorunda kaldığı nehri de göstererek, “Maalesef halkın malı olan sahillere birtakım güçler çökmüş durumda. Bu mahrumiyeti ortadan kaldırmak Turizm Bakanının işi. Turizm Bakanını göreve davet ediyorum. Bir an önce yollar açılsın. 3-5 holdingin değil, halkın Turizm Bakanı olsun” diye konuştu.

“Yollar açılırsa çökme olayı, mağduriyet ortadan kalkar” diyen Karacan, yollar açılmadan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın bile bu sahile giremeyeceğini kaydederek, “Serik Belediye Başkanı da olsa, vekil de olsa giremeyecek” dedi.

"Sahile giriş için ya otelden izin alınacak  ya da tekneyle giriş yapılacak"

Sahile Amazonlar'daki gibi tekneyle giriş yapılabildiğini belirten Karacan, bir milletvekilinin bile sahile giriş için ya otelden izin alması gerektiğini ya da tekneyle giriş yapabileceğini açıklayarak, “Burası Filipinler mi Amazonlar mı? Biz nerede yaşıyoruz. Türkiye’de yaşıyoruz” diye konuştu.

"Belediyeler, Turizm Bakanlığı sahile Serik halkının erişmesi için çalışma yapmalı”

İYİ Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Tayfun Tozluyurt, yurttaşların otellerin yolları kapattığı için plaja karadan ulaşamadığını söyleyerek, “Serik halkının erişmesi için bir çalışma yapılmasını istiyoruz” dedi.

Tozluyurt, plaja sadece denizden girebildiklerini belirterek, “Buradaki geçen yolların kapatılmasından dolayı vatandaşımız burada karadan ulaşım sağlayamıyor. Yani kamusal alana ulaşımın zorunluluğu var. Belediyeler, Turizm Bakanlığı 2 bin 700 metre uzunluğundaki sahile Serik halkının erişmesi için çalışma yapmalı” diye konuştu.

Tozluyurt, yurttaşın denizden ve havadan ulaşım sağlayabileceğini kaydederek, “Buraya yatla geliyoruz ya. Düşünebiliyor musunuz? Vatandaş buraya nasıl gelsin? Helikopter mi, yat mı kiralasın?” diye sordu.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar