Bakırköy'de hekimlerin 'hastane yerinde yenilensin' talebi
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Bakırköy'de hekimlerin 'hastane yerinde yenilensin' talebi

İstanbul Tabip Odası (İTO), deprem riski nedeniyle boşaltılmasına karar verilen Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'nin hastane olarak yerinde yenilenmesi talebini dile getirdi. Hekimler hastane önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından İstanbul’da olası deprem riskine karşı önlem almak amacıyla Sağlık Bakanlığı’nca depreme dayanıksız olduğu tespit edilen hastanelerde gerçekleştirilen tahliyeler tartışma konusu olmaya devam ediyor. İTO'nun çağrısıyla Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin önünde bir araya gelen hekimler, bir kez daha “Hastaneler yerinde yenilensin, sağlıkçılar, hastalar mağdur edilmesin” çağrısı yaptı.

Hastane bahçesinde yapılan açıklamada ilk söz alan Türk Nöro-Psikiyatri Derneği Başkanı Prof Dr. Betül Zehra Yalçıner, "Bu hastaneyi boşaltmanın psikiyatri ve nörolojiyi birbirinden ayırmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Bu hastane yüz yıllık Türkiye’deki Nöro-Psikiyatri'nin hafızasıdır" dedi.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar