Bolu İl Genel Meclisi'nde; ilçe ve köylerdeki yangın vanalarının yenilenmesine yönelik talep, AKP oyları ile reddedildi
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Bolu İl Genel Meclisi'nde; ilçe ve köylerdeki yangın vanalarının yenilenmesine yönelik talep, AKP oyları ile reddedildi

Antalya ve Muğla’da üst üste yaşanan orman yangınlarının ardından yüzde 65’i ormanlarla kaplı Bolu’da; CHP Kıbrıscık İl Genel Meclisi üyesi Alaattin Karadoğan'ın, ilçe ve köylerdeki yangın vanalarının yenilenmesine yönelik talebi, AKP oyları ile reddedildi.Bolu İl Genel Meclisi Ağustos ayı il genel meclisi toplantısının son oturumunda söz alan CHP Kıbrıscık İl Genel Meclisi Üyesi Karadoğan, orman yangınlarına dikkat çekerek; bazı ilçe ve köylerdeki yangın vanalarının eksikliğine dikkat çekti. Karadoğan, İl Genel Meclisi toplantısında şunları söyledi:

"Kuzfındık Köyü’nde meydana gelen yangında çalışmayan yangın vanalarından ders alınması gerekiyor"

“Memleketimizin en güzel noktalarında meydana gelen yangınlar. Hepimizin yüreğini yaktı. Burada verdiğimiz önergede dikkat ederseniz. Bolu’nun ilçelerinde ve bağlı köylerinde yangın vanalarının eksik oluşunu biliyoruz. Çok yakın zamanda Bolu Merkez İlçeye bağlı Kuzfındık Köyü’nde meydana gelen yangında çalışmayan yangın vanalarından ders alınması gerekiyor. Bolu iline bağlı ilçelerin köylerinde yangın vanalarının çalışmaması, ileride canların yok oluşu haliyle hepimizi üzüyor. Kuzfındık Köyü’nde çıkan yangında 10-15 büyükbaş hayvanın telef olduğunu hep birlikte gördük. Oradaki aksaklıkların bir tanesi de yangın vanalarının çalışmamasıydı. Yangında can kaybının yaşanmaması ve gerekli tedbirlerin alınmasında Bolu Belediyesi’nin büyük katkısı olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Köylerimize yangın vanalarının bir an evvel yerlerine ulaştırılmasını talep ediyoruz.”

Karadoğan’ın bu talebini içeren önergesi, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer tarafından üyelerin oylarına sunuldu. Önerge kabul edilmedi.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar