Bursaspor taraftarından yine ırkçı saldırı: Diyarbakır plakalı aracı kullanılamaz hale getirdiler
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Bursaspor taraftarından yine ırkçı saldırı: Diyarbakır plakalı aracı kullanılamaz hale getirdiler

Bursaspor taraftarı bu kez maç için gittiği İnegöl’de, Muşlu esnaf ile esnafa ait 21 plakalı araca taş ve sopalarla saldırdı.

Amedspor maçındaki ırkçı saldırılarının ardından bu kez Diyarbakır plakalı bir araca saldıran taraftar grubu, İnegölspor maçı öncesinde 21 plakalı araca taş ve sopayla saldırdı

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde 2 Nisan’da Bursaspor – İnegölspor maçı oynandı. Maç öncesi stada girmek isteyen Bursaspor taraftarı, İnegöl’de esnaflık yapan N.Yıldırım’ın 21 plakalı aracının önünü kesti. Yıldırım’ı darp eden kalabalık grup, aracı da taş ve sopalarla kullanılamaz hale getirdi.

Taraftarlar bu sırada "Her zaman her yerde en büyük Bursa" sloganları attı.

"Aracı kullanamaz hale getirdiler"

Amida Haber’e konuşan Yıldırım’ın avukat yeğeni Mansur Yıldırım şunları söyledi: Biz aslen Muşluyuz. Amcam yıllardır Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde esnaflık yapıyor. Olay günü de dükkanından çıkıp evine gitmeye çalışırken, maç için İnegöl’e gelen Bursaspor taraftarı aracının önünü kesip, amcamı darp ediyorlar. Aracı da kullanılamaz hale getiriyorlar.

Şikayetçi oldu

Olaydan sonra amcasının İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, grup hakkında şikayetçi olduğunu belirten Avukat Yıldırım, saldırganların bulunup cezalandırılmasını istedi. Yıldırım, saldırganların videoda yüzlerinin göründüğüne dikkat çekerek, “Tespit edilmeleri kolay, bulunup yargılanmalarını istiyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

5 Mart'taki Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde, Amedspor'un kaldığı otelde başlayan saldırılar stadyumda da devam etmişti. Tribünlerdeki Bursasporlu taraftarlar 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açmıştı. Taraftarlar sahaya bıçak ve mermi de atmıştı. Amedspor kalecisi ve bazı futbolcular yaralanmıştı.

MHP lideri Devlet Bahçeli ırkçı saldırıya ve Bursaspor taraftarına sahip çıkmış, başta HDP olmak üzere muhalefet partilerinden saldırıların engellenmemesine tepkiler yükselmişti.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar