CHP Grup Başkanvekili Özel: Vetodan memnunuz ama 'haklısınız' demek için 'demokratik alzheimer' olmak lazım
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

CHP Grup Başkanvekili Özel: Vetodan memnunuz ama 'haklısınız' demek için 'demokratik alzheimer' olmak lazım

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te yaptığı konuşmada, AKP tarafından meclise getirilen 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını erteleyen teklifin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edilmesini değerlendirdi. 

Konuşmasında kanun teklifinin AKP tarafından getirildiğini ve muhalefetin bütün çabalarına rağmen Meclis'ten geçtiğini hatırlatan Özel, "10 gün önce biz bebeklerin ciğerini hatırlattık. AKP grubu o ciğeri düşünmedi" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın veto kararına değinen Özel, "Vetodan memnunuz ama Meclisin de "demokratik alzheimer" olması gerekiyor. Geçen gün burada şevkle el kaldıranlar dün Cumhurbaşkanına teşekkür ediyor. Yaşanan mesele, siyasi şizofrenik bir haldir" dedi. 

Ne Olmuştu?

Erdoğan, filtresiz termik santrallere mevzuata uyum için 2,5 yıl daha süre veren, torba yasanın 50. Maddesi'ni veto etti. Madde, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmişti. Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifini kabul eden AKP milletvekilleri, tepkiler üzerine tasarıyı veto eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar