CHP'li Adıgüzel, Altınordu Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını araştıran heyete engel olunduğunu gösteren tutanağı Adalet Bakanı'na sundu
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

CHP'li Adıgüzel, Altınordu Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını araştıran heyete engel olunduğunu gösteren tutanağı Adalet Bakanı'na sundu

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Meclis Genel Kurulu'nda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Ordu-Altınordu Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını araştırmak için giden heyete mukavemet edildiği yönündeki tutanağı verdi. 

"Altınordu Belediyesi'nin temizlik ihalesinde yolsuzluk iddiaları var" diyen CHP'li Adıgüzel, Meclis sıralarından ihalenin açık olarak yapılmadığını, mükerrer olarak teklif usulü yapıldığını söyledi.

Adıgüzel şöyle konuştu:

Durum mahkemeye taşınıyor, mahkeme heyeti de başlarında hâkime hanım olmak üzere, şantiyeye geldiklerinde buradaki görevliler mukavemet gösteriyor; inceleme yapılmasına, hukukun işlemesine engel olunuyor. Bu durum, 9 Ekim 2019 tarihli elimdeki bu evrakla zapt altına alınıyor; birazdan size ileteceğim. ‘Olay çıkmaması için alandan ayrıldık.’ diye tutanakta yazıyor, olanlar yazıyor. Bir ihale temizse, alengirli bir iş yoksa hukukun işlemesinden neden korkuluyor? Sayın Bakan Gül, Adalet Bakanı olarak aslında siz de burada mağdur olan taraflardan birisiniz"

Adıgüzel İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da seslenerek "Altınordu Belediyesinin ihale mevzuatına ve hukukun üstünlüğüne uyması konusunda gereğini yapacak mısınız?” dedi.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar