CHP'li Girgin: “Tarih sınırı kaldırılsın, mağduriyetler son bulsun” diye önerge verdik; AKP ve MHP tarafından reddedildi
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

CHP'li Girgin: “Tarih sınırı kaldırılsın, mağduriyetler son bulsun” diye önerge verdik; AKP ve MHP tarafından reddedildi

T24 Video

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Madenlerde can veren işçilerin yakınlarına tanınan "Dün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda “tarih sınırı kaldırılsın, mağduriyetler son bulsun” diye konuşma yaptık ve önerge verdik. Ancak maalesef verdiğimiz önerge AKP ve MHP Milletvekilleri tarafından reddedildi" dedi.

CHP'li Girgin, şöyle konuştu:

"10 Haziran 2003 tarihi ile 13 Mayıs 2014 tarihi arasında kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda ölen sigortalının eş ve çocuklarından birisi, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden birisi olmak üzere toplam bir kişinin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilmelerine imkân sağlandı. Ancak istihdam hakkına tarih sınırlaması getirilmesinden dolayı madenci aileler kırgın ve öfkeli. Yasa 2003-2014 yıllarını kapsıyor.2003 yılı öncesinde de 2014 yılı sonrasında da madenciler facialarda hayatını kaybetti.

1992 yılında Kozlu’da 263 madenci hayatını kaybetti. O madencilerin yakınları halen mağduriyet içerisinde.13 Mayıs 2014’ten sonra da maden kazaları yaşandı.

Burada gerçekten mağdur olan aileler var. Bu ailelerin çoğu, babalarını, eşlerini, evlatlarını facialarda kaybettiler. Bunlar da yararlanmalıydı. Bu durum Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı bir karardır. Devletimizin bütün mağdurların yaralarını sarabilecek kaynağı vardır. O halde bu mağduriyet süre sınırlandırması olmayacak şekilde giderilmelidir.

Bu konuda Dün Plan ve Bütçe Komisyonunda “tarih sınırı kaldırılsın, mağduriyetler son bulsun” diye konuşma yaptık ve önerge verdik. Ancak maalesef verdiğimiz önerge AKP ve MHP Milletvekilleri tarafından reddedildi."

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar