CHP'li Karaca: Kanal İstanbul için 418 adet taşınmazın mera niteliği kaldırıldı. Ulaştırma Bakanı yetkisini kötüye kullanmıştır!
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

CHP'li Karaca: Kanal İstanbul için 418 adet taşınmazın mera niteliği kaldırıldı. Ulaştırma Bakanı yetkisini kötüye kullanmıştır!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Kanal İstanbul'un ÇED raporunu incelediklerini, rapora göre 440 adet mera, yaylak, kışlak vasıflı taşınmazından 418 adet taşınmazın mera niteliğinin kaldırıldığını belirtti.

"Kanal İstanbul için mera niteliği kaldırılamaz"

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Karaca, yaptığı açıklamada “Mera Kanunu'na göre, bir taşınmazın mera niteliği, ancak ve ancak afet riskine karşı dayanaklı yerleşim alanlarının oluşturulması amacıyla kaldırılabilir.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı keyfi olarak bu yetkisini, bir yıkım projesi olan Kanal İstanbul için kötüye kullanmaktadır” dedi.

"Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız"

Karaca, "Kanal İstanbul için hukuk yok sayılıyor. Afet riski adı altında çalışma yapılıp, depremi tetikleyecek Kanal İstanbul Projesi yapılmak isteniyor. Bakanlıklar kendi yetkilerini aşarak işlem yapıyorlar, kamuya karşı sorumluluklarını yok sayıyorlar. Kanal İstanbul Projesinin daha yapım aşamasındaki bu usulsüzlükler projeye karşı çıkmamızı daha da haklı getiriyor. Her ne olursa olsun Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız" diye konuştu.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar