Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Başbakan Miçotakis'e: Biz Türkiye'yiz, kabile devleti değiliz
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan Başbakan Miçotakis'e: Biz Türkiye'yiz, kabile devleti değiliz

T24 Video Haber

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı TRT ortak yayınında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Canan Yener Reçber’in moderatörlüğünde Gazeteciler Hale Kaplan, Nuriye Çakmak Çelik, Okan Müderrisoğlu ve Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ve Miçotakis hakkında şunları söyledi:

"Miçotakis'e gel bir yemek yiyelim dedim. Vahdettin Köşkü'nde yedik. aramızda üçüncü ülkeyi ve kişileri sokmayalım dedim. Biz ne yapacaksak direkt hat kurarak görüşelim dedim. Aradan geçti 3 hafta, bir ABD seyahati. Kongre'de bizi imada bulunarak maalesef aleyhimizde bir çok şey söyledi. Davos'ta da benzer şeyler yaptı.

Yahu biz Türkiye'yiz ya. Bir kabile devleti devleti değiliz. Ondan sonra Türkiye bize şöyle yaptı böyle yaptı diyorsun.

Türkiye'ye karşı olumsuz bir adım attığın zaman halkıma benim anlatacağım güçlü malzemem olması lazım. Efes tatbikatı bunları çıldırttı. Bunlar da sonra bazı tatbikatlar yaptılar. Bundan sonra Miçotakis ile görüşmem söz konusu değil. Yunanistan'ın dürüst olmayan tutumuna son vermesi gerektiği kararı aldık.

Yunanistan'da 9 adet Amerikan üstü var. Bunları Adalar'a yerleştirme düşünceleri var. Uçak almamızı istemiyorlar, Türkiye'ye vermeyin diyorlar. Verirler ya da vermezler, hiç önemli değil. Yunanistan bizim uçak almamızı engellemeye çalışıyor. Biz duruşumuzla konumumuzu koruyoruz. F-16 satışında Yunanistan'ın şartı Türkiye için geçerli değil. Olacak iş de değil.

Bir yıldır gerçekleştirdiğimiz görüşmelerle Suudi Arabistan ve BAE ile önemli adımlar attık. Müteahhitlerimizi ülkelerindeki projelerde görev almaya davet ediyoruz. Türk ürünlerine yönelik boykotların da kalktığını müşahade ediyoruz. İsrail'le de olumlu temaslar neticesinde 15 yıl sonra İsrail'le devlet başkanı düzeyinde ziyaret gerçekleşti."

TIKLAYIN | Erdoğan: Ekonomik olarak battık diyenler var ya; köprülerden arabalar, tırlar geçemeye devam ediyor; herkesin altında arabası var

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar