Deprem uzmanı Ersoy: Hatay'da enkaz altında yakınlarım var, 20 gün önce buranın büyük bir depreme gebe olduğunu söylemiştim
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Deprem uzmanı Ersoy: Hatay'da enkaz altında yakınlarım var, 20 gün önce buranın büyük bir depreme gebe olduğunu söylemiştim

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde bu sabah meydana gelen depremi değerlendirmek için CNN Türk yayınına katılan deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Hataylıyım. Şu anda da enkazda yakınlarım da var. 20 gün önce de Hatay'daydım ve deprem konusunda bir konferans vermiştim. Buranın büyük bir depreme gebe olduğunu tarihsel sürecin bunu söylediğini söylemiştim..." dedi.

Sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıkladı. Saat 10.00 itibariyle açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şimdiye kadar toplam 284 can kaybının yaşandığını, 2 bin 323 kişinin yaralandığını, 1710 binanın yıkıldığını açıkladı.

"20 gün önce Hatay'ın büyük bir depreme gebe olduğunu söylemiştim"

CNN Türk yayınında yaşanan depremi değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy, enkaz altında yakınlarının olduğunu söyledi. Ersoy, şunları söyledi:

"Hataylıyım. Şu anda da enkazda yakınlarım da var. 20 gün önce de Hatay'daydım ve deprem konusunda bir konferans vermiştim. Buranın büyük bir depreme gebe olduğunu tarihsel sürecin bunu söylediğini, sabahleyin ilgili yetkililerle görüştüğümde 'Haklıymışsın' dediler. Keşke haksız olsaydım ama bu bölgenin yüksek bir potansiyeli var. Bu deprem Doğu Anadolu Fayı dediğimiz Bingöl Karlıova ile Hatay arasındaki bir bölgede yani 600 kilometrelik fay zonunun batı ucunda meydana geldi. Zaman zaman Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde depremler oluyordu ama bu fay zonunda en büyük depremini yaşadık. Kapasitesi bu zaten."

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar