DİSK/Birleşik Metal-İş üyesi Satera işçilerinden Cengiz Holding önünde eylem
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

DİSK/Birleşik Metal-İş üyesi Satera işçilerinden Cengiz Holding önünde eylem

Cengiz ve Kolin ortaklığıyla kurulan ve elektrik sayaçları üreten 100 işçinin çalıştığı İstanbul’daki Satera Elektrik Elektronik, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için 18 işçiyi işten çıkardı. Satera işçileri, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla bugün (24 Mart) eylemdeydi.

İstanbul’un Üsküdar ilçesine bağlı Kısıklı’da bulunan Cengiz Holding binası önünde bir araya gelen işçiler “Sendika hakkı engellenemez” ve “Atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankart açtı, sık sık “Satera’ya sendika girecek, başka yolu yok” ve “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganları attı.

Eyleme, direnişteki Mata Otomotiv işçileri ve MKS Transformatör işçileri ile çeşitli siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de destek verdi.

Serdaroğlu: İşverene üç gün mühlet veriyoruz

DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Satera işçilerinin “Türkiye’de artık klasikleşen bir saldırı” ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bu sadece Satera Elektrik Elektronik şirketinin yapmış olduğu saldırıya karşı bir mücadele değil, Türkiye’deki bir hukuksuzluğa, sendikalaşma hakkına karşı yapılan bir saldırıya karşı verilen bir mücadeledir. Onun için buradayız” dedi.

Cengiz ve Kolin’e üç gün mühlet verdiklerini belirten Serdaroğlu, “Satera işçilerinin sendikalaşma mücadelesine saygı gösterir, işten atılanları geri alır ve sendikayla görüşmelere başlarsa bu mücadeleyi elbette fabrikada sözleşme süreci içerisinde sürdüreceğiz. Ancak kabul etmediği takdirde biz, üç günün sonunda Cengiz Holding’in önüne çadır kuracak, eylemimizi buraya taşıyacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Çerkezoğlu: “Sonuna kadar Satera işçilerinin yanındayız”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise “Satera Elektrik işyerinde çalışan ve sendikamız DİSK/Birleşik Metal-İş’in üyesi olarak işine, ekmeğine sahip çıkmak için örgütlü olmayı, kendi hayatı hakkında söz ve karar sahibi olmayı seçen tüm Satera işçisi arkadaşlarıma DİSK ailesine, mücadelemize, omuz başımıza hoş geldiniz diyorum” diyerek sözlerine başladı.

Satera işvereninin suç işlediğini söyleyen Çerkezoğlu, “Ama biz biliyoruz ki onlar bu suçu işlerken, anayasayı ayaklar altına alırken bu gücü ülkeyi yöneten, sırtlarını dayadıkları siyasi iktidardan alıyorlar. Bizler de bu mücadelede sendikal haklarımıza sahip çıkarken dostumuz da düşmanımız da bilsin ki gücümüzü her gün hayatı yeniden üreten ellerimizden, DİSK’in bu topraklardaki onurlu mücadelesinden, tarihinden alıyoruz” dedi.

Çerkezoğlu, DİSK olarak sonuna kadar Satera işçilerinin yanlarında olacaklarını belirtti ve “Buradan söz veriyoruz; Satera işçilerinin mücadelesi, milyonlarca sınıf kardeşinin de mücadelesidir daha doğmamış çocuklarımızın, torunlarımızın mücadelesidir. Bizler de hep birlikte omuz omuza bu ülkenin aydınlık geleceğini, demokrasiyi, eşitliği, adaleti, barışı, kardeşliği, ama mutlaka sendikal hakların kullanımının önündeki tüm engelleri kaldırdığımız, bütün işçilerin, emekçilerin örgütlü, sendikalı, toplu sözleşme ve grev hakkına sahip bir biçimde kendi emeğine sahip çıktığı bir çalışma düzenini hep birlikte kuracağız. Bu ülkeye demokrasiyi işçi sınıfı getirecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar