Doğalgaz zammı sonrası AKP'ye yakınlığı ile bilinen Abdurrahman Uzun'un 'açın kombileri' videosu yeniden gündem oldu
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Doğalgaz zammı sonrası AKP'ye yakınlığı ile bilinen Abdurrahman Uzun'un 'açın kombileri' videosu yeniden gündem oldu

Haziran itibariyle enerjiye yapılan zamlar sonrası AKP'ye yakınlığı ile bilinen Abdurrahman Uzun'un 'açın kombileri' videosu yeniden gündem oldu.

Konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatı yüzde 30 zamlandı. Elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın fiyatı da yüzde 16 artırıldı. Konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine hazira ayında uygulanacak satış fiyatı, bin metreküp doğalgaz için 3 bin 264 liraya, sanayi abonelerinin tarifesi de 10 bin 416 liraya yükseltildi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede bin metreküp doğalgazın fiyatı ise 12 bin 500 lira oldu. Böylece, konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatı yüzde 30, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 16, sanayide kullanılan doğalgazın birim fiyatı ise yüzde 10 zamlanmış oldu.

Zamlar sonrası Uzun'un, "Bu topraklarda hiç kimse artık doğalgaza para ödemeyecek. Hani bir şey olduğunda derlerdi ya açın pencereleri. Şimdi de biz şöyle diyoruz, açık kombileri yaz ayıda olsa, hava sıcakta olsa sonuna kadar açın kombileri. Artık gaz patronuyuz" dediği video sosyal medyada viral oldu. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar