Ekonomist Oğuz Demir: Halkın hali kalmamış; borçlanarak tüketim teşvik ediliyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Ekonomist Oğuz Demir: Halkın hali kalmamış; borçlanarak tüketim teşvik ediliyor

Ekonomist Dr. Oğuz Demir, açıklanan veriler ışığında ekonominin durumunu T24 Manşet'e yorumladı. Demir, "Türkiye'de tüketicinin borçlandırılmasına dayalı büyüme modeli hala devam ettiriliyor" dedi. 

4 çeyrek büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından, son 3 çeyrekte devam eden daralma eğiliminin yerini kısmen büyümeye bıraktığının altını çizen Demir, "Türkiye ekonomisi tüketen bir ekonomi. Tüketim harcamaları son 3 çeyrektir istenen temponun çok uzağında. Bu çeyrekte de sadece yüzde 1,5 büyüdü. Halkımızın tüketim talebi hâlâ çok düşük. Yatırım harcamaları da artmıyor. Turizmin vermiş olduğu ivmeyle bir miktar daralma sürecinden çıkılmış gibi görünüyor" ifadelerini kullandı. 

Enflasyon rakamlarının yeniden çift haneye çıkmasına da değinen Demir, "Gördüğümüz kadarıyla Türkiye halkının tüketme hali kalmamış durumda. Tüketicinin borçlandırılmasına dayalı büyüme modeli hala devam ettirilmeye çalışılıyor. Tüketici, geliri olmadığı için borçlanarak tüketmeye teşvik ediliyor. Hükümetin üretim tarafını da desteklemesi gerekiyor" diye konuştu. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar