Ev bulamayan Fetihtepeliler: Beyoğlu Belediyesi bizi sokağa mahkum etti; kiralık ev bulamıyoruz!
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Ev bulamayan Fetihtepeliler: Beyoğlu Belediyesi bizi sokağa mahkum etti; kiralık ev bulamıyoruz!

T24 Video Haber

İstanbul Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle elektrik, su ve doğalgazı yaklaşık 3 ay önce kesilen mahalleliler, yüksek kira fiyatları nedeniyle ev bulamadıklarını belirterek Beyoğlu Belediyesi'nden çözüm üretmesini istemişti. Okmeydanı Barınma Hakkı Mücadelesi, bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada; "Beyoğlu Belediyesi bizi sokağa mahkum etti. Kiralık ev bulamıyoruz. Okmeydanı Fetihtepe halkı olarak bugün İBB'ye gittik ve bizi İBB konutlarına geçici olarak yerleştirmesini talep ettik" dedi.

Fetihtepe Mahallesi sakinleri

Beyoğlu Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi'ne giderek Belediye Başkan Yardımcısı Şuayip Korkmaz'la görüştüklerini açıklayan Fetihtepeliler, "Bize çözüm üretemediklerini, ay sonunda insanları polis eşliğinde evlerinden çıkartacaklarını söylediler" demişti. Bugün, İBB'ye dilekçe veren Fetihtepeliler; "Yedi kişi için dilekçe verdik. Daha önce de genel bir dilekçe vermiştik fakat geri dönüş olmadı. Beyoğlu Belediyesi, eylülün başında inşaat şirketine teslim edecek mahalleyi, 15 Eylül'e kadar da yıkım tamamlanacak" dedi.

                Ev bulamayan Fetihtepeliler, İBB'ye dilekçe verdi

Okmeydanı Barınma Hakkı Mücadelesi, bugün yaptığı açıklamada şunları aktardı:

"Beyoğlu Belediyesi bizi sokağa mahkum etti. Kiralık ev bulamıyoruz. Okmeydanı Fetihtepe halkı olarak bugün İBB'ye gittik ve bizi İBB konutlarına geçici olarak yerleştirmesini talep ettik. İBB'nin Fetihtepe halkına sırt çevirmemesini istiyoruz.

1950 TL kira yardımı ile biz sokakta kalmaya mahkum olduk. AKP'li Beyoğlu Belediyesi bizi rantsal dönüşüm uğruna sokağa mahkum etti.

Beyoğlu Belediyesi bize yalan söylüyor. Fetihtepe mahallesi sakinleri barınma hakkını aramaya devam ediyor.

Yaşam hakkımızı elimizden alan Beyoğlu Belediyesi halka hesap verecek. 1 Eylül 'de insanları sokağa atmak için geleceklermiş. Bu tehditlerinizin de hesabını bu halka vereceksiniz!"

Fetihtepeliler, muvafakatnameye imza atmayanlara belediye tarafından mesaj geldiğini belirtti. Belirtilen mesaj ise şu şekilde:

"Adınıza kayıtlı taşınmaz üzerinde Beyoğlu Tapu Müdürlüğü'nde 23703 sıra no ile 6306 Sayılı Kanunun 6/A Maddesi Uyarınca Hazineye devir işlemi yapılmaktadır" 

 

TIKLAYIN | Fetihtepeliler, İmamoğlu'na seslendi: "Beyoğlu Belediyesi çare üretmiyor, neden sessiz kalıyorsun?"

TIKLAYIN | "Zoraki Dönüşüm İstemiyoruz" diyen Fetihtepeli hak sahipleri ile kiracılar karşı karşıya geldi; evlerinden çıkarılanlar köylerine dönüyor

TIKLAYIN | Okmeydanı Fetihtepe'de yıkıma karşı direnen mahalleliye polis tehdidi: Eylem yaparsanız, müdahale ederiz

 

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar