Futbol oynayan yapay zekâlı robotlar, dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Futbol oynayan yapay zekâlı robotlar, dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, öğrencilerin yaptığı herhangi bir müdahale olmaksızın futbol oynayabilen yapay zekâlı robotlar, Türkiye'yi Macaristan'da düzenlenecek dünya şampiyonasında temsil edecek.

Eğitim teknolojileri ile yazılım uzmanı Seçkin Aksoy ve Deniz Aksoy koçluğunda, özel bir yazılım ofisinde kodlama eğitimi alan öğrenciler, tasarladıkları robotlara yapay zekâ kazandırdı.

Mayıs ayında İzmir'de düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye elemelerinde birinci olan öğrenciler, 8- 10 Kasım tarihleri arasında Macaristan'da düzenlenecek 2019 Uluslararası Dünya Robot Olimpiyatı'nda futbol kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek. Robotlarıyla Türkiye birinciliği elde eden 7'nci sınıf öğrencisi Kaan Uçar, 8'inci sınıf öğrencileri Sarp Şahin ve Berk Can Kiraz, koçlarıyla birlikte Türkiye'yi temsil etmek için Macaristan'a gidecek.

Yaşları 12 ila 14 arasında değişen öğrenciler tarafından tasarlanan yapay zekâlı robotlar, herhangi bir müdahale olmadan futbol oynayabiliyor. Yazılımı tamamen yerli ve milli olan robotlar, sahanın içerisindeki topu ve kaleleri kendi yapay zekâlarıyla buluyor. Kızıl ötesi ışınlar yayan elektronik top sayesinde yeşil sahada topu algılayan robotlar, topu karşı kaleye sürerek gol atmaya çalışıyor. İki robottan oluşan takımlarda robotlardan biri defans yaparken, diğeri ileride gol atmaya çalışıyor. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar