Aydın Engin: Mahkemeler peşin yargıyla ve ‘çabuk bitsin’ havasında yapılıyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Aydın Engin: Mahkemeler peşin yargıyla ve ‘çabuk bitsin’ havasında yapılıyor

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın yargılandığı davayı T24'e Manşet'e yorumlayan Gazeteci Aydın Engin, "Mahkemenin savunmaları dinlemekten çok 'bir an önce Yargıtay'ın verdiği karar ile ilgili görüşünüzü söyleyin', 'işi çok uzun tutuyorsunuz' der gibi bir havası var" dedi.

Sadece Silivri ve Çağlayan mahkemelerinin değil, hemen hemen bütün mahkemelerde bir 'nitelik' değişiminin olduğunu söyleyen Engin, "Mahkemelerde bugüne kadar görmediğimiz bir 'adalet aramayışı söz konusu!" dedi. 

Engin, "artık mahkemelerde adalet arayan yargıçlar değil. Buna ne kadar ceza verelim? Bu cezayı ne kadar sürdürelim? Tahliye edelim mi etmeyelim mi? diye soran ve zaten önceden karar vermişlikten doğan bir sabırsızlık, sanığın sözünü kesme, avukatları azarlama, dinleyicileri atarım sizi dışarı diyerek tehdit etmeye kadar uzanan bir adalet dışı, hukuk dışı tutum var" diye konuştu.

3 yıldır hapiste olan gazeteciler Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın duruşmasına katıldığını belirten Aydın Engin, "kendilerini savunmak için gayet kaliteli ve  kanıtlarla dolu savunmalar hazırlamışlar. Yargıçların ve özellikle mahkeme başkanının bunları dinlemekten çok, 'bir an önce Yargıtay'ın verdiği karar ile ilgili görüşünüzü söyleyin', 'çok uzun tutuyorsunuz işi' der gibi bir havası var" ifadelerini kullandı.

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar