Gazeteci Deniz Zeyrek, 'Saray'a giden CHP'li" tartışmasından çıkarılacak dersleri yorumladı
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Gazeteci Deniz Zeyrek, 'Saray'a giden CHP'li" tartışmasından çıkarılacak dersleri yorumladı

Eski CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiği yönündeki iddia ile başlayan tartışmaları gazeteci Deniz Zeyrek, T24 haber bülteni Manşet'e yorumladı.

"Olaydan 5 kesimin ders çıkarması gerektiğini" söyleyen Zeyrek, "Bu olay biz gazetecilere çok önemli bir dersi hatırlattı" dedi ve "Bu olay bize gazeteciliğin en temel kurallarından '5N1K'nın uygulanması ile haber içeriğinin tanık ve belgelerle teyit edilmesi zorunluluğunu hatırlattı ve gazeteciler olarak bu dersten sınıfta kaldık" ifadelerini kullandı. 

''CHP'nin iddia karşısında acele, düşünmeden ve stratejik davranmadan hareket ettiğini" vurgulayan Zeyrek, "CHP ve Kılıçdaroğlu, doğrulanmamış bir iddiayı adeta ete kemiğe büründürdü" diye konuştu.

"Eski CHP'li vekil Muharrem İnce'nin hükûmete yakın medya kurumlarının kendisine olan ilgisinin nedenini geç fark ettiğini ve hatasından geç döndüğünü'" söyleyen Zeyrek, "İnce, iki üç gün boyunca onların çok kullanacağı malzemeler verdi ve alet olduğunu biraz geç fark etti. Dolayısıyla da kendisi de buna tepki gösterdi. İnce, haklıyken haksız duruma düşme gibi pozisyona itilmeye çalışıldı. Neyse ki durumu fark etti ve müdahale etti" yorumunu yaptı. 

Zeyrek, 'Hükûmetin olayı, kendi çıkarına olacağı inancıyla medya kuruluşları, siyasetçiler, hatta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile dolaşıma soktuğunu fakat bunun kendisine zarar verdiğini' söyledi. Zeyrek, "CHP tabanında 'Ama yeter artık abarttınız' gibi bir tepkiye neden oldu. Bir kampanyanın dolaşıma götürülmemesi meselesi de AKP'ye ders oldu" dedi. 

Deniz Zeyrek, vatandaşın elektrik faturaları, su faturaları, artan işsizlik, pahalılık gibi dertlerle uğraşırken bu olayı içselleştirmediğini de vurgu yaptı. 

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar