Gazeteci Musa Özuğurlu: Suriye Milli Ordusu’nun dizginlenmesi gerekiyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Gazeteci Musa Özuğurlu: Suriye Milli Ordusu’nun dizginlenmesi gerekiyor

Gazeteci Musa Özuğurlu, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı 'Barış Pınarı Harekâtı' kapsamında işbirliği yaptığı 'Suriye Milli Ordusu' ile ilgili T24 Manşet'e yaptığı açıklamada,"Özgür Suriye Ordusu'ndan bozma Milli Ordu'nun dizginlemesi gerektiği kanaatindeyim. Türkiye'nin geleceğini düşünerek de bu şekilde hareket etmesi gerekiyor" dedi. 

Özuğurlu sözlerini, "Türkiye'nin işbirliği yaptığı 'Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) modifiye 'Milli Ordu' denilen oluşumların sergilediği birtakım eylemler, ileride Türkiye'nin başını ağrıtabilir" diye dürdürdü. Suriye Milli Ordusu'nun eylemlerine dair "Bir kadını bir otomobilin içerisine alan dört-beş erkek Allahu Ekber nidalarıyla bu kadını nasıl yakaladıklarını anlatıyorlar. Diğer bir görüntüde Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın logosunu taşıyan bir ambulansın içerisinde bulunan Suriye askerine yönelik hakaretler olduğunu görüyoruz" örneklerini veren Özuğurlu, Suriye Ordusu askerlerine yapılan hakaretin Suriye'de, Suriye devletine yapılmış sayıldığını ve kamuoyunu rahatsız ettiğini söyledi.

Özuğurlu, Türkiye ve Suriye arasındaki ilişkilerin geleceği ile ilgili, "İdlib taraflarını düşünecek olursak şöyle bir durum da var. Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtaları'nda hakim olduğu bölgelerde askerler var. Suriye yönetimi bu askerlere yönelik olarak herhangi bir saldırıyı düşünürse iki ülke arasındaki ilişkiler hiç de istenmeyecek bir noktaya gelebilir" yorumunda bulundu. 

D_Side_Content_300x250