Gülse Birsel ve oyuncular anlatıyor; 'Yılbaşı Gecesi' filmini nasıl çektik?

Gülse Birsel ve oyuncular anlatıyor; 'Yılbaşı Gecesi' filmini nasıl çektik?

T24 Video Haber

'Yılbaşı Gecesi' filminin senaristi Gülse Birsel, yönetmeni Ozan Açıktan ve oyuncu kadrosu; Alina Boz, Ayta Sözeri, Boran Kuzum, Büşra Pekin, Derya Karadaş, Emir Benderlioğlu, Fatih Artman, İrem Sak, Kubilay Tunçer, Nazmi Sinan Mıhçı, Serkan Keskin, Şebnem Bozoklu ve T24'te Muammer Brav'ın konuğu oldu. 

T24 ekranlarında filmin nasıl çekildiğini ve senaryonun ortaya çıkışını Gülse Birsel, "Pandemi olmasaydı bu hikaye olmazdı"  diye anlattı. Türkiye'nin 20 yılda değişen sosyoekonomik yaşamı ve Türkiye'nin pandemi dönemini kaleme alan Birsel, filmle ilgili şunları söyledi:

"Yılbaşına uygun bir film diyebiliriz ama bu bir Türk Yılbaşısı. Klasik Amerikan, christmas filmlerinde ne olur; aile bir araya gelecektir, onlarda nedense aile bir araya gelince muhakkak bir sıkıntı çıkar, bir kavga çıkar, herkes birbirinden nefret eder. Sonra filmin sonuna doğru barışırlar ama aile herşeydir, sevgi filan diye film biter. Bizde böyle değildir ki. Biz de zaten herkes ailesiyle yılbaşı kutlamaya uğraşır. akrabasını çağırır. Gayet büyük bir memnuniyet yaratır. Bundan bir çatışma çıkmaz. Bizimkisi farklı bir yılbaşı. Pandemi olmasaydı bu hikaye çıkmazdı.

Yılbaşının iptali için başka bir sebep bulunabilirdi. Asit yağmuru filan gibi. Açıkçası bu hikaye aklıma pandeminin ilk yılbaşısında geldi ve neredeyse bu ailenin yaptığı dramatik hatayı yapmak üzereydim. Belki hata olmazdı belki çok güzel geçerdi bütün gecem ama Bodrum'da bir sitede ev tutmuştum ve hakikaten bir an 'komşuları çağıralım, ne olacak' diye düşündük. Sonra o riski alamadık. Bu aile alıyor onun için evet pandemiyle ilgili bir film değil bu ama pandemi bu filmin hikayesinin sebebi.

Filmin zamanlaması çok iyi oldu çünkü biraz daha erken yapsaydık hâlâ travması çok ağır olabilirdi. Pandeminin güncelliğinin bitmediği ama artık pandemiyle de şaka yapabildiğimiz bir döneme denk geldi."

Filmin konusu ve oyuncuları 

Film, pandemide bir araya gelmemesi gereken insanların buluştuğu bir yılbaşı gecesinde yaşananları anlatıyor. Filmde günlerdir sevdikleriyle birlikte yılbaşı gecesini kutlamayı hayal ederken son anda ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile planları alt üst olan Ozan ve Didem çözümü site komşularını bir araya getirmekte buluyor.

Bir gecenin macerasını anlatan filmin yönetmen koltuğunda Ozan Açıktan oturuyor. Yılbaşı Gecesi filminde Alican Yücesoy, Alina Boz, Ayta Sözeri, Boran Kuzum, Büşra Pekin, Cengiz Bozkurt, Derya Karadaş, Emir Benderlioğlu, Fatih Artman, Gülse Birsel, İrem Sak, Kubilay Tunçer, Nazmi Sinan Mıhçı, Serkan Keskin, Şebnem Bozoklu gibi isimler yer aldı.

Kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alan ve Gülse Birsel imzalı film, Disney Plus'ta 30 Aralık'ta yayınlanacak.

Kamera-Kurgu: Faruk Ekici - Duygu Köseoğlu

Söyleşi: Muammer Brav

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar