Hakkını helal etmeyen depremzede: Babam donarak ölürken üç gün inledi, neredeydiniz?
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Hakkını helal etmeyen depremzede: Babam donarak ölürken üç gün inledi, neredeydiniz?

"3 gün AFAD neredeydi? Biz burada herkese yalvardık. 3 gün yalvardık, üç gün. Babam donarak ölürken bana ses verdi. Neredeydiniz siz? Hiç mi Allah'tan korkunuz olmadı? Hakkımı helal etmiyorum ben. Babam da etmedi. Hiç kimse etmedi. Neredeydiniz siz? Ben babamdan ses aldım burada ses... Baba dedim baba... Üç gün inledi. Allah belanızı versin..."

Medyascope'tan Edanur Tanış, Hatay'da deprem bölgesinde "hakkını helal etmeyen yurttaşlar" ile konuştu. Depremde babasını kaybeden bir depremzedeye mikrofon uzatan Tanış, o anlardaki izlenimlerini yazdı. 

“Hakkımı helal etmiyorum”

Tanış, o anları şu sözlerle anlattı: 

Cebrahil Mahallesi’nden geçerken sadece bir katı tehlikeli bir şekilde duran geri kalanı tamamen enkaz olmuş bir binanın üstünde ağlayan bir kadın gördüm ve aracı durdurup indim. Kadın omuzuna bir pantolon ve kazak atmış çaresizce etrafta bir şeyler arıyordu. Annesi enkazın önünden, “Kızım, baban öldü senin” diyerek onu aşağıya yanına çağırdı. Kızı Cansu Öcal ise öfkeyle “Ölürsek biz öleceğiz” dedi. Anne bana, oğlunun kendisini depremden bir gün sonra enkazdan çıkardığını, koluna platin takıldığını ve bacağından ameliyat olduğunu anlattı. Annenin ayakları çıplaktı. Bana, ameliyattan dolayı çorap ve ayakkabı giyemediğini, kızını enkaza girmemeye ikna edemediği için mecbur bu halde kızının peşinden geldiğini söyledi.

Enkazın başındaki Cansu Öcal’ın yanına giden polisler onu aşağıya indirdiler. Cansu hem hüngür hüngür ağlıyor hem de öfkeyle bağırıyordu. Ben yanına yaklaşmaya cesaret edemedim. Annesiyle biraz uzakta sohbet ediyorduk. Yanıma gelip, gazeteci olup olmadığımı sordu. “Evet” deyince “Aç kameranı” dedi ve ağlayarak babasının enkazdan üç gün ses verdiğini, gördüğü herkese yalvardığını, kimseyi yardıma ikna edemediğini söyledi. Devlet yetkililerine seslenen Cansu, “Günlerdir neredeydiniz siz?” diye sordu, babasının soğuktan can verdiğini, hakkını helal etmediğini söyledi. Kamerayı kapattıktan sonra ise bana, “Videoyu paylaşacak mısın, sana güvenebilir miyim?” diye sordu. 

Cansu Öcal videoda şöyle konuştu: 3 gün AFAD neredeydi? Biz burada herkese yalvardık. 3 gün yalvardık üç gündür. Babam donarak ölürken bana ses verdi. Neredeydiniz siz? Hiç mi Allah'tan korkunuz olmadı? Hakkımı helal etmiyorum ben. Babam da etmedi. Hiç kimse etmedi. Neredeydiniz siz? Ben babamdan ses aldım burada ses... Baba dedim baba... Üç gün inledi. Allah belanızı versin... (Medyascope)

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar