Hande Yener ve dans ekibi İranlı kadınlara destek için saçlarını kesti: "Kadınlara özgürlük diliyorum"
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Hande Yener ve dans ekibi İranlı kadınlara destek için saçlarını kesti: "Kadınlara özgürlük diliyorum"

Şarkıcı Hande Yener ve dans ekibi, İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin “örtünme kurallarına uymadığı” gerekçesiyle ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesiyle başlayan eylemlere saçlarını keserek destek verdiler.

Yener, bir konserinde İranlı kadınlara destek mesajı vererek saçlarını kesti. Yener’in ardından dans ekibi de saçlarını kesti. ŞimdiDuyduk’un yayınladığı görüntülerde Yener sahnede şunları söyledi:

"Umarım bu esaretten kurtulurlar"

“Özgürlüğü için savaşan bütün kadınlar için İran’da hayatını kaybeden gencecik kızlarımız için. Onlara özgürlük diliyorum dünyadaki tüm kadınlara özgürlük diliyorum. Yüzümüz gülse de içimiz kan ağlıyor. Dünyanın en zor döneminde yaşıyoruz. Erkeklerde bu zulme dayanamıyor. Bizi kadın ve erkekler olarak ayıranlar utansın biz bir bütünüz. Çocuklarını kaybeden ailelere başsağlığı diliyorum. Saç kesmekle özgürlük.. Bu bir simge. Umarım bu son olur. Umarım tüm dünyanın desteği ile bu hepsi bu esaretten kurtulurlar. Hepimiz şiddetten kurtuluruz. Tüm dileğim bu. Şiddet gören kadınlar için söylemek istiyorum.” (TELE1)

Ne olmuştu?

22 yaşındaki Mahsa Amini, 13 Eylül'de, zorunlu başörtüsü yasalarını uygulayan ve "ahlak polisi" olarak adlandırılan İrşad devriyeleri tarafından saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltında dövülerek komaya sokulduğu iddia edilen Amini, 16 Eylül'de yaşamını yitirdi. Amini'nin ölümü birçok ülkede protesto edildi.

TIKLAYIN | İran'da rejim karşıtı Mahsa Emini eylemleri 10. gecede de devam etti: Ölü sayısı en az 41'e yükseldi

TIKLAYIN | İlahiyatçı yazar Fatma Yavuz Mahsa Amini için saçlarını kesti: Yeryüzünün bütün dinci ve seküler despotları Allah sizi kahretsin!

TIKLAYIN | İstanbul'da kadınlar Mahsa Amini için İran Başkonsolosluğu önünde toplandı: "Katili Molla rejimidir!"

TIKLAYIN | İran'da Mahsa Amini'nin ölümüne karşı protestolar büyüyor: Kadınlar saçlarını kesip, başörtülerini yaktı

TIKLAYIN | Ayşenur Arslan ve CHP'li Ali Mahir Başarır, İranlı kadınlara destek için saçlarını kesti

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar