Hayvan hakları savunucular belediye önünde eylemde: Atlı faytonlar kaldırılana kadar buradayız
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Hayvan hakları savunucular belediye önünde eylemde: Atlı faytonlar kaldırılana kadar buradayız

İstanbul Büyükada'da ruam hastalığı nedeniyle 81 atın öldürülmesi üzerine hayvan hakları savunucuları Büyükşehir Belediyesi önünde eylem kararı aldı. Çadırları ile belediye binası önüne gelen aktivistler belediyenin faytonların kaldırılması kararı almasını talep ediyor. 

Hayvan hakları savunucuları, at ölümlerinin 2013'ten beri yaşandığını ve Büyükada'da şimdiye kadar öldürülen atların sayısının binleri aştığını söyledi. Halkın atların öldürülmesine tepki göstermesinden korktuğunu ifade eden aktivistler, adalarda hayvan çalıştırmaya son verilene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.  

Artı TV'ye konuşan aktivist Fatmagül Erdem, adalarda çalıştırılan atların bakımı için sadece bir veteriner görevlendirildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Tüm adadaki 1800 at için bir veteriner görev yapıyor. Bu veteriner de Ada'da yaşamıyor. Formaliteden görevlendirilmiş uzmanlık alanı atlar olmayan bir veteriner. Araba sahipleri her ölen at başına belediyeden para da alıyor. Bu suistimale de açık bir durum. Eylemdeyiz. Atlı faytonlar kaldırılana kadar burayı terk etmiyoruz. Hayvanların hakları ihlal ediliyor. Ekrem İmamoğl'ndan da talebimiz bu fayton sisteminin kaldırılması"

 

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Magazin

Fatmagül'ün suçu ne?

Magazin

Koş Fatmagül koş!

Yaşam

Rumuz: Fatmagül...

Öne Çıkan Videolar