HDP Diyarbakır adayı Mızraklı: Kayyımlar üniformasız sıkıyönetim komutanlarıdır. 1 Nisan’da gidecekler
Hakan Aksay

Ne Oluyor?

Hakan Aksay

Yükleniyor...

HDP Diyarbakır adayı Mızraklı: Kayyımlar üniformasız sıkıyönetim komutanlarıdır. 1 Nisan’da gidecekler

“HDP çatışmadan beslenmez, Türkiye’nin birlik projesidir”

Diyarbakır izlenimlerimin üçüncü bölümünde HDP seçmeninin nabzını tutmaya çalıştım.Tarihi Ulucami’nin önünde oturan çok seçim görmüş, çok badire atlatmış Diyarbakırlı muhafazakârlarla da konuştum, belediye işçileriyle de. Diyarbakırlı iş insanlarıyla sohbet ettim. Çoğu çözüm süreci dönemini hatırlatmadan geçemedi. O dönem yazmış, aktarmıştık. Çözüm sürecinin estirdiği huzur ve umut  rüzgarı bir anda Diyarbakır’ın çehresini değiştirmiş,  şehir ters göç almaya, batı illerinde yaşayan Kürtler Diyarbakır’a dönüp iş yapmaya, gençler geleceğe umutla bakmaya, esnaf turist beklemeye, işi olanlar dünyaya açılma hayalleri kurmaya başlamışlardı. Ve bu hayaller bir anda bitti. O dönemde yeşeren umut artık sözlerde yok, yüreklerde yok.

Yine sert güvenlik önlemleri, Kayyım geçeceği zaman kapanan yollar, her an kimlik sorgulaması, işsiz gençler, ara sokaklara örülmüş beton duvarlar, kapatılan sivil toplum örgütleri (En büyük darbeyi kadın örgütleri görmüş durumda. Kadına yönelik erkek şiddeti ve kadın cinayetlerini takip edecek ne örgüt ne de raporlama var. Kalanlarsa alanda çalıştırılmıyor) , tutuklamalar ve davalar…  90’lı yıllarda bölgeye gittiğimde ağızları bıçak açmaz, çok az konuşup yorum yaparlardı. Bu son ziyaretimde “ Ne olacak bu seçim ne bekliyorsunuz” diye sorduğumda “ Kızım bize sorma sonra başımız belaya girer” dediler. Tıpkı 20 sene önce olduğu gibi. Nereden nereye… HDP seçmeni kırgın, tepkili. Bir tarafta cezaevindeki eş genel başkanlar, yerel yöneticiler diğer tarafta kayyım yönetimi... Sohbet ettiğim bir Diyarbakırlı “HDP‘nin de hataları olmuştur ama bizim seçtiğimiz herkesi içeriye attılar, bizi hiçe saydılar. Bu nedenle HDP Diyarbakır’dan birinci çıkar” dedi.  

Hükümetten gelen “ Seçilseler bile görevde kalamazlar “ açıklamaları HDP seçmeninin oyunu AKP’ye kaydırmıyor;  tam tersi HDP etrafındaki kenetlenmeyi daha da güçlendiriyor. Kızan, beğenmeyen, yetersiz bulanlar bile seçilmişlerin tutuklanmasını bir onur ve gurur meselesi olarak gördüklerini söylüyorlar. Huzur ve güvenlik, düzelen ekonomi, bütün Diyarbakırlıların beklentisi… HDP Diyarbakır’da oyunu yüzde 70 üzerine çıkarma arayışında. HDP açısından önemli mesele seçmenini, özellikle genç seçmenini sandığa gitmeye ikna etmek ve sandık güvenliği.  HDP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı, milletvekili Selçuk Mızraklı iddialı konuştu.

https://t24.com.tr/video/sirin-payzin-diyarbakir-da-ak-parti-nin-yenisehir-adayi-ile-konustu,19233

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar