HDP Eş Genel başkanları Buldan ve Sancar, Kızılay önünde açıklama yaptı: "Harami düzenini kuranların helallik istemeye hakkı yok"
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

HDP Eş Genel başkanları Buldan ve Sancar, Kızılay önünde açıklama yaptı: "Harami düzenini kuranların helallik istemeye hakkı yok"

HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partinin grup toplantısının ardından Kızılay önüne giderek basın açıklaması yaptı. Kızılay'ın çadır ve gıda satışı yapmasına tepki gösteren Sancar, "Bu düzenin sorumluları en tepeden en aşağıya kadar hesap verecekler. İstifa bir erdem ve siyasi gerekliliktir ama ne erdem ne de siyasetin demokratik kurallarına en ufak bir saygı var" dedi. Buldan ise, "Çok üzülerek vicdanımız sızlayarak öğrendik ki Kızılay çadırları parayla satmış. Bu bir utanç tablosudur" diye konuştu.

İstifa istediklerini söyleyen Sancar, "İstifa istiyoruz ama istifa suçları örtmez. Harami düzeninin bütün sorumluları hesap verecek. Bu harami düzeni yıkılacak. Harami düzenini kuranların helallik istemeye hakkı yok" ifadelerini kullandı. 

"Sistemin nasıl çalıştığını bir kez daha gördük"

Sancar'ın ardından söz alan Buldan da depremin 22. gününe gelindiğini ve hâlâ çadır ihtiyacının giderilmediğini hatırlatarak, "Sistemin nasıl çalıştığını ve bu düzenin nasıl sağlandığını bir kez daha gözlerimizle gördük. Depremzedelerin yaşadığı acıları yerinde görmüştük. Ama onlara yardım etmeyen bu kurumun nasıl çalıştığını ve talimat aldığını bir kez daha gördük. İnsanda biraz utanma olur, yüz olur, vicdan olur. Ama bunlarda ne yüz var ne vicdan var ne de ahlak var" dedi. 

Deprem sonrası geç müdahale edildiğini hatırlatan ve yardımların eksikliklerine dikkati çeken Buldan,  kurumların yaşanan ölümlerden sorunlu olduğunu söyledi. 

"Bu bir utanç tablosudur"

Buldan "Çok üzülerek vicdanımız sızlayarak öğrendik ki Kızılay çadırları parayla satmış. Bu bir utanç tablosudur. Bizim halkımızın, depremzedelerin vergileri ile alınan çadırlar, depremzedelere para ile satılmış. İşte bu düzenin nasıl işlediğinin bir göstergesidir bu" dedi.

Buldan "helallik" isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Hakkımız helal etmiyoruz. Hiç kimseden helallik istemeyin çünkü siz insanların canını yitirmesine sebep oldunuz" dedi.

TIKLAYIN | Gazeteci Murat Ağırel: Kızılay, AHBAP’a çadır sattı

TIKLAYIN | Ahbap, Kızılay'dan çadır satın alındığını doğruladı: 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik

TIKLAYIN | Kızılay Başkanı'ndan 'çadır' açıklaması: Ahbap ve Kızılay'ın iş birliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar