HDP'li Kerestecioğlu eski AYM Üyesi'nin 'çiş kokan adliyeleri özlemek' yazısını hatırlattı: Adalet ne yazık ki bomboş
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

HDP'li Kerestecioğlu eski AYM Üyesi'nin 'çiş kokan adliyeleri özlemek' yazısını hatırlattı: Adalet ne yazık ki bomboş

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz alan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 10 Ekim Gar Katliamını ve Cumhuriyet gazetesi davasını hatırlatarak "Cumhuriyet davasında Aydın Engin'e son sözleri sorulduğunda mahkemeye heyetine, "Vereceğiz karar benim için fark etmez, bu sizin sınavınız kolay gelsin' dedi. Az önce dediğim gibi 'Peynir ekmek yemek suç değildir' demenize rağmen yerel mahkeme kararında yine de direndi ve hiç de umurunda olmadı. Maalesef artık mahkemelerimiz böyle. Adalet bomboş" dedi. 

Emekli Anayasa Mahkemesi Üyesi Ali Güzel'in 'Çiş kokan adliyeleri özlemek' yazısını hatırlatan Kerestecioğlu, "Ve yazıda şunlardan bahsediyordu; 'Evet devletin yargıya ayırdığı pay hep düşüktü. Iskarta dolaplar vardı. Ama insanımız hakkın, adaletin, demokrasinin  güvencesi olarak gördüğü mahkemeye, savcıya, hâkime saygı duyardı. O zaman bir tekmelik ömrü olan dolaplarda bulunan dava dosyaları güvendeydi. Saray ya da halı yoktu ama itibar vardı' diyor" ifadelerini kullandı. 

25 Kasım 'Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü'ne de değinen Kerestecioğlu konuşmasını, "Yüzümüzü nereye dönsek adaletsizlikle karşılaşıyoruz. Bugün 25 Kasım ama iktidarınız gösterileri yasakladı. 'Kadınları değil cinayeti engelle' ifadeleriyle bitirdi. 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar