HDP'li Tiryaki: HDK ve GÖÇİZDER yöneticilerini tutuklayan hakim AKP'nin siyasi faaliyetlerine katılmış
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

HDP'li Tiryaki: HDK ve GÖÇİZDER yöneticilerini tutuklayan hakim AKP'nin siyasi faaliyetlerine katılmış

HDP Milletvekili Rüştü Tiryaki, HDK, ve GÖÇİZDER’e dönük soruşturma kapsamında tutuklama kararı veren hakimin, stajyerlik döneminde AKP'nin siyasi faaliyetlerine katıldığını söyledi. 

TBMM'de yaptığı konuşmada, kadınların, yaşlıların, kanser hastalarının tutuklandığını söyleyen Tiryaki, "Savcı gözaltına alınanların tamamı için tutuklama istiyor. Hakim tamamı hakkında tutuklama kararı veriyor. Bu kararı veren Bilal Çıkrık isimli hakim. Bilal Çıkık, AKP'li belediye meclis üyesi iken hakimlik için istifa etmiş bir kişi. Ama stajyer hakimken bile AKP'nin gençlik kolları çalışmalarına katılıyor. Grup Başkanvekili Mehmut Muş'la birlikte esnaf ziyaretine gidiyor" dedi. 

657 Sayılı Devlet Memurları kanunu hatırlatan Tiryaki "Bu kanuna göre siyasi faaliyet kademe ilerlemesinin durdurulması cezası gerektiriyor, devlet memurluğundan çıkarılma cezası gerektiriyor" diye konuştu. 

Tiryaki, "Bu büyük bir adaletsizlik, emin olun AKP bunun altında kalacak" dedi. 

Geçtiğimiz hafta  5 ilde eş zamanlı yapılan  operasyonda, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Göç İzleme Derneği (GÖÇİZDER) üyelerinin de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 

TIKLAYIN - HDP’nin il başkanlarına gözaltı kararı

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar