Hulki Cevizoğlu'ndan "oy verme sertifikası" teklifi
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Hulki Cevizoğlu'ndan "oy verme sertifikası" teklifi

CNN Türk'te yayınlana, Hande Fırat'ın hazırlayıp sunduğu Gece Görüşü programının yorumcularından Hulki Cevizoğlu oy kullanacak herkese temel bir eğitim verilmesi ve bu eğitimin sonunda 'oy verme sertifikası' dağıtılmasını teklif etti. Cevizoğlu, "Nietzsche'nin sözleri var eğitilmemiş bir toplumda yapılan oylamalarla ilgili. Girip baksınlar. Ben söylemeyeyim, ağır sözler" dedi. 

Cevizoğlu'nun sözleri şöyle, "Üniversitelerde ve belediyelerde çeşitli sürekli eğitim merkezleri var. Çeşitli konularda dersler veriyorlar. 15 gün olur ya da 30 gün olur serbest zamanlı herkese uygun şekilde programlar olabilir. Biz insanlara burada ne bazı temel kavramları mesela; Devlet, hükümet, adalet nedir gibi soruların anlatılacağı bir yer olmalı. Demokrasi tam olarak böyle bir şey. Nietzsche'nin sözleri var , eğitlilmemiş bir toplamda yapılan oylamalar ile ilgili. Ağır sözleri var, ben şimdi burada söylememeyim girip baksınlar " ifadelerini kullandı.

Program katılımcılarından gazeteci Zafer Şahin, Cevizoğlu'nun bu düşüncelerine tepki göstererek, "Hulki Bey yanlış anlamasın ama demokrasi böyle bir şey değil. Aysun Kayacı'ya inat dağdaki çobanla benim oyum bir" diyerek tepki gösterdi. 

Cevizoğlu'nun burada söylemeyeyim dediği Nietzsche'nin sözleri şöyle;

"Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. sadece seçim yaptığını zanneder. cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!"

 

 
D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar