İmamoğlu: Faytonlar kalkıyor, ulaşım elektrikli araçlarla yapılacak
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

İmamoğlu: Faytonlar kalkıyor, ulaşım elektrikli araçlarla yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bir süredir gündemde olan ‘Faytonla ulaşım sürecek mi’ tartışmalarına ilişkin faytonların kaldırılacağını, sadece 35 faytonun ‘simgesel’ olarak kullanılmaya devam etmesini planladıklarını açıkladı.

Görevdeki 6 ayını değerlendirmek için basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu şunları söyledi:

“Yaz aylarından itibaren ulaşım elektrikli ve lastikli araçlarla yapılacak. Fayton kalkıyor. Adalıların talebi üzerine 35 tane turistik ve simgesel fayton hizmeti için görüşme sürüyor.

Altı aydır sürecin içerisindeyiz. Adalar'da arkadaşlarım çalıştay yaptı. Süreç hâlâ devam ediyor. Böyle adım adım neler olacağını sizinle paylaşmak istiyorum. Ulaşım burada elektrikli ve lastikli araçlarla yapılacaktır. Bunların dizaynı ve boyutları Adalar'da uyum içinde olacak. Yine turistik amaçlı yolculuklarla alakalı belirli güzergâhlarda yine Adalar'a uyumlu iki, dört kişilik elektrikli araçlarla sağlayacağız.

Turistik amaçlı geziler bunlar. Gerçek ihtiyaç sahipleri dışında kalan kişilerin kapıdan kapıya destek vereceği bir sistem oluşturuyoruz. 35 civarındaki faytonun simgesel olarak devam etmesi konusunda Adalar'da oturan insanların bir kanaati var. Bazı gruplarda, bu konuda gönüllü çalışan gruplar da buna karşı. Az önce başlattığım bütün hizmetler İBB tarafından yapılacak. Yeni bir bireysel hizmetten bahsetmiyorum. Buna tavsiye edilen 35 civarındaki fayton meselesi de dahil. Bu sürece de şahsen ben kendi vicdanı sorgulamamla ben de karşıyım. Bunun olmasından yana değilim. Ben de gerekli olmadığını düşünenlerdenim. Süreç devam ediyor."

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar