İmamoğlu'ndan yeni yıl mesajı: 2019'da demokrasi adına güzel mesajlar aldık, 2020'de bunu daha da güçlendirmeliyiz
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

İmamoğlu'ndan yeni yıl mesajı: 2019'da demokrasi adına güzel mesajlar aldık, 2020'de bunu daha da güçlendirmeliyiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2020 yılı için temennilerinde bulunduğu bir video yayınladı. 2019 yılında demokrasi adına güzel mesajlar alındığını vurgulayan İmamoğlu, "Bu mesajları daha da güçlendirmemiz gereken 2020 yılına giriyoruz" dedi. 

İmamoğlu şunları söyledi: 

"2019 yılı bitti. Yeni bir yıla giriyoruz. Aslında 2019'dan çok güzel mesajlar aldık demokrasi adına. Şehrimiz ve Türkiyemiz adına çok değerli mesajlar adlık. Bu mesajları daha da güçlendirmemiz gereken 2020 yılına giriyoruz. 2020 yılının içinde çok güçlü bir demokrasi, mutluluk, huzur, barış, sevgi olsun; gelecekle ilgili en büyük umutları beslesin. Çocukları sevindirsin, kadınları, gençleri... Bütün şehremizin, ülkemizin insanları hayata tutunsun. Bu şehirde 16 milyon yurtsever insanımızla 2020'ye girerken hepiniz için mutluluk, sağlık, başarı diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun İstanbul." 

2019'un son gününde birçok siyasi isim ve parti de yeni yıl temennilerinde bulundu. 

Tunç Soyer'den 2020 yılı mesajı 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "2020 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, esenlik ve refah getirmesi temennisiyle, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi. 

Gelecek Partisi'nden yeni yıl mesajı 

Gelecek Partisi, Twitter hesabından "Yeni yılın; devletimize, milletimize ve tüm dünyaya sağlık, huzur ve güven getirmesini diliyoruz" temennisi ile 2020'yi kutladı. 

HDP: 2020'de toplumsal ve siyasal muhalefet, umut ve cesareti büyütecek

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli de 2020 yılı için bir mesaj yayınladı: 

"2019 yılını da kararlılık, inanç ve mücadele azmi ile tamamladık. Halkımızın kararlı, cesur duruşu ve desteğiyle barış, özgürlük, eşitlik, adalet ve demokrasi mücadelemizi 2020 yılında da ayakta tutacağımızın sözünü veriyoruz.2015 yılından bu yana yasama, yürütme ve yargının, yani devletin tüm imkânlarıyla HDP’ye saldıran AKP-MHP iktidarının şiddet ve çözümsüzlük politikaları sonucunda binlerce üyemiz, yüzlerce yöneticimiz ve milletvekillerimiz bugün hala iktidarın zindanlarında siyasi rehin olarak tutulmaktadır. İktidarın saldırıları aynı zamanda tüm toplumsal ve siyasal muhalefete, tek tek iktidarı eleştiren her bir yurttaşa da yönelmektedir. Bu saldırılara direnen bir siyasi parti olarak, büyük bir inançla söyleyebiliriz ki, bu zalim ve vicdansız iktidar artık gidicidir. Bu yolsuzluk, hukuksuzluk, haksızlık ve zulüm düzeni yerini güzel günlere bırakacaktır.

Dünya genelinde de eşit, özgür, demokratik yaşam yaratma arayışı ve mücadelesi 2019 yılına damgasını vurmuştur. Toplumsal yaşama karşı saldırılara dünya halkları direnerek cevap vermiştir. Kriz yaratan, dünya insanlığını açlığa ve yoksulluğa mahkum eden bu düzene karşı dünya genelinde halkların yaktığı özgürlük meşalesi, 2020 yılına dair umutlarımızı büyütmüş, mücadele azmimizi bilemiştir.

Bu anlamıyla 2020 yılı, geçtiğimiz yıllarda verdiğimiz mücadelelerin yükseleceği; Kürt halkının siyasi iradesine kayyım atama cüretini gösterenlerin, o anlayışlarıyla beraber tarihin çöplüğüne göndermek için adımların atılacağı bir yıl olacaktır.2020, toplumsal ve siyasal muhalefetin umut ve cesareti büyüteceği bir yıl olacaktır. HDP’nin demokrasi ve adalet mücadelesindeki rolü ve işlevi son derece önemlidir.

2020 Şubat ayında 4’üncü Olağan Kongresi’ni toplayacak olan partimiz, demokratik siyaset alanındaki kararlı ve inançlı duruşuyla, toplumsal ve siyasal muhalefetin ortak mücadelesinin gelişmesi; demokratik değişim ve yeni bir demokratik iktidar için siyasal ortamın olgunlaşması adımlarını atmaya devam edecektir.Halklarımıza özgürlük, eşitlik ve huzur dolu bir yıl diliyoruz. Tüm halklarımızın 2020 yılını kutluyoruz. 2020’de, mücadeleyle yeni yaşamı yaratacağımıza, demokrasi, barış ve adalete, özgürlük ve eşitliğe ulaşacağımıza inanıyoruz."

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar