İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten: 'Yaşasın Cumhuriyet | Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi, bir seferde tüketilemeyecek kadar zengin bir içeriğe sahip

İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten: 'Yaşasın Cumhuriyet | Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi, bir seferde tüketilemeyecek kadar zengin bir içeriğe sahip

T24 Video

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına armağan olarak hazırlanan “Yaşasın Cumhuriyet | Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları” başlıklı sergi, İstanbul Eminönü’nde bulunan Türkiye İş Bankası Müzesi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor. İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, “bir ayağı da nisan ayı sonunda Ankara’da açılacak serginin 2 bin 500 parça malzeme içinden seçilerek hazırlandığını, bir seferde tüketilemeyecek kadar zengin bir içeriğe sahip olduğunu” söyledi.

İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten (Fotoğraf: Tolga İldun | Sanatatak)

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferle taçlanmazsa sonuç kalıcı olamaz” sözleriyle dile getirdiği vizyonundan da ilham alınarak hazırlanan sergide, iktisadi ve sosyal hayatın kalkınması mercek altına alınıyor.

Türkiye İş Bankası Müzesi’nde Cumhuriyet’in 100. yılına armağan edilen sergiyi T24 ekranında Murat Sabuncu’ya anlatan İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, “Bu sergide aile albümlerinden fotoğraflar ya da dönemin ana eşyalarıyla ilgili sergimize katkıda bulunulması için bir çağrıda bulunduk. Dolayısıyla böyle baktığınızda 30’un üzerinde ulusal, uluslararası kurumsal arşivden malzeme aldığımız gibi şu an sayısını bilmediğim kadar çok ailenin de bize desteği oldu. Aile yadigârlarıyla 2 bin 500 parça toplandı” dedi.

Zuhal Üreten, “Bu sergi bir seferde tüketilmeyecek kadar zengin bir içeriğe sahip. Pazartesi günleri hariç her gün açık, ücretsiz bir yıl devam edecek. Bu serginin bir bacağı da; Ankara Ulus’ta, İş Bankası’nın üçüncü Genel Müdürlük binasında kurduğu İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde nisan ayının sonunda açılacak. Ziyaretçilerimizi bekliyoruz” sözleriyle tüm yurttaşları sergiyi izlemeye davet etti.

İş Sanat’ın koordinasyonunda hazırlanan serginin küratörlüğünü 19. ve 20. yüzyıl Türkiye iktisadi ve sosyal tarihi, kurum ve girişimcilik tarihi konularında yaptığı çalışmalarla bilinen, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Murat Koraltürk, tasarımını da Pattu Mimarlık üstlendi.

Başta Türkiye İş Bankası arşivi olmak üzere çok sayıda ulusal ve uluslararası kurumsal ve kişisel arşivin yanı sıra aile yadigârlarından toplanan parçalarla 2 bin 500 dolayında belge, fotoğraf, film ve obje arasından seçilen malzemeyle hazırlanan “Yaşasın Cumhuriyet | Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları” sergisi, Türkiye İş Bankası Müzesi’nin İstanbul ve Ankara’daki binalarında Nisan 2024’e kadar -pazartesi günleri dışında- her gün ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

VİDEO HABER | ‘Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları’ sergisini herkesten önce gezin

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar