Kurtalan Anadolu Lisesi okul müdüründen kız öğrencilere: Siz kimsiniz, edepsiz, haddini bil, pantolonunu neden kısalttın!
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Kurtalan Anadolu Lisesi okul müdüründen kız öğrencilere: Siz kimsiniz, edepsiz, haddini bil, pantolonunu neden kısalttın!

T.C. İSTANBUL 1. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ'NİN 2019/5521 NO'LU KARARIYLA HABERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİR

Siirt - Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende Karataş, hakaretler savurduğu kız öğrencileri "neden şekliniz şemaliniz uygun değil" diye azarladı.

Sosyal medyaya düşen ses kayıtlarında okul müdürü Fersende Karataş, "pantolonunun paçası neden kısa" diye soruyor. Bir öğrenci 'hocam neresi kısa diye' yanıt veriyor.  Hakaret ettiği bir kız öğrenci de ağlıyor.

Öğrencilere"Kes sesini, terbiyesiz, edepsiz, dengesiz, haddini bilmez" gibi hakaretlerde bulunan müdür açığa alındı.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Twitter'dan paylaştığı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u etiketlediği mesajında şunu yazdı:

Yer; Kurtalan Anadolu Lisesi... Ses kayıtlarına yansıyanlar alenen okul müdürünün psikolojik şiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Birçok okulda benzer durumlar yaşanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü işlerinin ehli değildir ve derhal görevden alınmalıdır. Kurtalan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fersende Karataş ve Melek Misal Ceylan kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek, saçları ile uğraşarak hakaretlerle onları rencide ediyor. Derhal görevden alınmaları gerekiyor" notunu düştü. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi'nde, okul müdürü tarafından bir öğrenciye "psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği" iddiasıyla ilgili, okul müdürünün açığa alındığı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

 
 
 
D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar