Melis Alphan: Bir kedi ya da köpeğin yaşamı Yıldız Tilbe'nin yaşamından daha önemlidir
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Melis Alphan: Bir kedi ya da köpeğin yaşamı Yıldız Tilbe'nin yaşamından daha önemlidir

Yıldız Tilbe, 9 yaşındaki çocuğun köpek saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine, "İnsan hayatı doğadaki bütün canlılardan daha önemlidir" dedi. Gazeteci yazar Melis Alphan, Tilbe'nin açıklamalarına tepki gösterdi, "Bana göre de, sokaktaki canların her birinin, bir kedi ya da köpeğin yaşamı, Yıldız Tilbe’nin yaşamından daha önemlidir. O canlardaki sevgi ve şefkat bu kadında yok" dedi. 

Türkiye’de art arda hayvan katliamları yaşanırken hayvanların zehirlenmesi gerektiğini savunan şarkıcı Yıldız Tilbe hayvanları hedef gösteren türcü açıklamalarına bir yenisini daha kattı. Van'ın Tuşba ilçesinde arkadaşlarıyla oynayan 4'üncü sınıf öğrencisi Mete Durna, bir köpeğin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti. Tilbe bunun üzerine, “İnsan hayatı doğadaki bütün canlılardan daha önemlidir” dedi.

Tilbe, daha önce de sokak hayvanlarının zehirlenmesi gerektiğini savunmuştu. 

"Bu kibir, gezegende yaşamın sonunu getiriyor"

Gazeteci yazar Melis Alphan ise Twitter hesabından Yıldız Tilbe'nin açıklamalarına yanıt verdi. Alphan, "Sokak hayvanlarının katlini savunan Yıldız Tilbe’ye göre 'İnsan hayatı doğadaki bütün canlıların hayatından önemli.' İnsanın koca evrende bir noktacık olduğunu kabul edememesi, doğanın efendisi olduğunu sanması ne büyük zayıflık. Bu kibir, gezegende yaşamın da sonunu getiriyor" dedi. 

"O canlardaki sevgi bu kadında yok"

Alphan şunları yazdı: Diğer canlıların, bırakın sokak hayvanlarını, bir böceğin bile dünya üzerindeki yaşamdaki rolünü anlamadığımız, kendimizi diğer tüm canlılardan üstün gördüğümüz müddetçe insanlık olarak kaybetmeye mahkumuz. Bana göre de, sokaktaki canların her birinin, bir kedi ya da köpeğin yaşamı, Yıldız Tilbe’nin yaşamından daha önemlidir. O canlardaki sevgi ve şefkat bu kadında yok. 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar