Muharrem İnce: 2018 seçimlerinde CHP arkamda değildi; neler çektim, kan kusturdular bana
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Muharrem İnce: 2018 seçimlerinde CHP arkamda değildi; neler çektim, kan kusturdular bana

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HaberTürk yayınında 2018 yılında aday olduğu Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili "CHP arkamda değildi, belki de yüktü bazı şeyler, parayı harcamadılar, afişlerimi asmadılar, sıfır moralle çalıştırdılar, beni destekleyen milletvekillerini ve Abdullah Gül'ü istemeyen 55 kişiyi listeye koymadılar, neler çektim, kan kusturdular bana. Oy verdikleri şüpheli. Ben CHP'nin üst yönetimine kızgınım. CHP benim canım ciğerim" dedi.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Gündeme dair soruları yanıtlayan İnce, 2018 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylık sürecinde yaşananları ve kendisiyle ilgili yapılan eleştirilere ilişkin de konuştu.

2018 seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan İnce, "Oy bölüyorsun" şeklindeki eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Fatih Altaylı'nın "Arkanızda en büyük 2. parti varken %30 alabildiniz..." sözleri üzerine Muharrem İnce şunları söyledi:

"Seçilemiyor. Seçilemiyorsa oy bölmesi niye? Matematik bilen adamlar bunu söylüyor. Burada oy bölmesi olmaz. Olağanüstü oy olacağım. Yüzde 30 oy alacağım. İkinci tura ben kalacağım. Kemal Kılıçdaroğlu ile kalma ihtimalimiz var. CHP cumhurbaşkanı adaylığımda arkamda değildi ki belki de yüktü. Para harcamadılar. Afişlerimi asmadılar. Sıfır moralle çalıştırdılar. Kan kusturdular bana. Emin olun, üyelerimiz içinde CHP'den istifa edip gelenlerin oranı yüzde 20. Oy bölünmesi olmaz. İnsanları korkutup oy almaya çalışıyorlar. Altyazıları okuyorum televizyonlarda 'Muharrem İnce çekil, yoksa hesap veremezsin.' deniyor. Ben o riski görüyorum, sokağı da görüyorum. Ben salon siyasetçisi değilim. İnce'yi destekleyenlere belki ikinci turda ihtiyacınız olacak. Niye bunlara 'Sarayın adamı, troller.' diye iftira atıyorsunuz. Bunlar Kemal Bey'den kurtulacaklarını hesaplıyorlar. Dertleri Türkiye değil."

TIKLAYIN | Canan Kaftancıoğlu'ndan Muharrem İnce'nin "örgüt çalışmadı" iddiasına 'ilk ve son' yanıt

TIKLAYIN | Muharrem İnce: İlla aday olma derdinde değilim, ama bu 6'lı Masa seçim kazanamaz, kazansa da ömrü olmaz

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar