Pınar Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir: Bugün hukuk ölmüştür, Adalet Bakanı Bozdağ bu dosyayı lütfedip incelerse çok seviniriz
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Pınar Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir: Bugün hukuk ölmüştür, Adalet Bakanı Bozdağ bu dosyayı lütfedip incelerse çok seviniriz

Pınar Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Pınar Gültekin'in katili Cemal Metin Avcı'ya yönelik "haksız tahrik indirimi" ile verilen 23 yıllık hapis cezası kararına, "Burada bugün adalet öldü, tam bir hukuk garabeti, bir yargı katliamı vardı" sözleriyle tepki gösterdi. 

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada sanık Cemal Metin Avcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, sanığın cezası uygulanan haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirildi.

Gültekin ailesinin avukatı Epözdemir karar sonrası açıklamasında, "Gelip bu dosyayı bir incelesinler. Yargı reformu, İnsan Hakları Eylem Planı.. Sayın Adalet Bakanı'nın kadına yönelik şiddet ve cinayetler ilgili ciddi bir mücadele ortaya koyacağız diye beyanı vardı Sayın Bozdağ'ın. Gelip incelerse sayın bakan çok seviniriz. Burada bugün adalet öldü. Sayın Cumhurbaşkanı tüm bu sürecin takipçisi olacağız demişti. Fakat burada bugün adalet öldü. Tam bir hukuk garabeti, bir yargı katliamı vardı. Bakın haksız tahrik indirimi uygulandı bu caniye. Mahkeme katil zanlının çelişen kurgulanmış 3 ifadesine itibar ediyor. Cezası 23 yıla düşürülüyor.

Kardeşi Mertcan Avcı, anne, baba, ortak, eşe bütün bunlara da beraat kararı veriyor. Bu bir yargı katliamıdır. Bununla ilgili en kısa zamanda istinaf mahkemesine başvuracağız. Hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Yargıtay'a kadar gideceğiz. Bu mesele burada kapanmadı ama adalet burada bugün Muğla'da öldü. Biz başından beri bu heyetin adaleti tesis etmeyeceğini biliyorduk. Maddi gerçeği ortaya çıkarmayacağını biliyorduk. Bu yargılama da bu karar da bana göre hukuki ve fiili dayanaktan yoksundur. Ve bu karar kanaatimce mesnetsiz bir kadardır. Tek kelimeyle yazıklar olsun diyorum" ifadelerini kullandı. 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar