Sinan Oğan: İstanbul Valisi'ne çağrı yapıyorum, Suriyeliler için yapılan eylemde beni hedef gösterenler için bir şey yapmayacak mı?
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Sinan Oğan: İstanbul Valisi'ne çağrı yapıyorum, Suriyeliler için yapılan eylemde beni hedef gösterenler için bir şey yapmayacak mı?

Savaştan kaçan Suriyelilere ayrıcalık uygulandığını savunan Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

Suriyeliler için yapılan bir eylemde 'ırkçı' olarak nitelendirildiğini ifade eden Oğan, İstanbul Valisi'ne seslendi: Suriyeliler için yapılan eylemde benim fotoğrafımı taşıyarak beni hedef gösterenler için bir şey yapmayacak mı? 

Suriyelilerin artık korunma statüsünden çıkarılması gerektiğini savunan Oğan, "Suriye'de savaş bitmek üzere, bayram ziyaretlerini yapıp geri geldiklerine göre muhtaç sığınmacı statüsünden çıkarılmaları lazım" diye konuştu. 

Eğitim görmemiş, travma yaşamış Suriyeli çocukların Türkiye için gelecekte bir tehdit unsuru oluşturacağını söyleyen Oğan, "Gelecekte suç örgütlerine bulaşabilirler, bu çeteler şehir içine dağıldığında devlet nasıl müdahale edecek; bazılarının kayıtları bile yok" dedi. 

Oğan, Türkiye'nin Suriyelilerle ilgili bir geri dönüş stratejisi hazırlaması gerektiğini belirtti ve "Devlet, bu olayın üstünü örtmeye çalışıyor. Geri dönüş stratejisinden bahsedilirse gönüllü olarak gitmek isteyenler olacaktır" ifadelerini kullandı.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar